FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: Χρέος όλων των Ηλείων η απαίτηση λειτουργίας του ιδρυθέντος ΤΕΦΑΑ

Ημερομηνία: 12-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο για τη λειτουργία του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στον Πύργο, συμμετείχε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής δήλωσε τα εξής:

Για δεκαετίες, η ίδρυση μιας Γυμναστικής Ακαδημίας στη γη της Ολυμπίας, στη γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν κάτι που ζητούσαν επίμονα οι πολίτες της Ηλείας. Το καθολικό αυτό αίτημα ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ίδρυσε το πανεπιστημιακό ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, κατόπιν διαβούλευσης με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η κυβέρνηση παντελώς αδικαιολόγητα και αβάσιμα, ανέστειλε την έναρξη  λειτουργίας του σε αντίθεση με την απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία εισηγούνταν θετικά την έναρξη λειτουργίας του τμήματος. Επιπλέον, ο δήμος Πύργου έχει δηλώσει πως έχει προβεί σε κάθε ενέργεια υλοποίησης των έργων υποδομής, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του τμήματος, καταθέτοντας σχετικό φάκελο.

Χρειάζεται, λοιπόν, η συστράτευση όλων, των πολιτών της Ηλείας, των βουλευτών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με το διακριτό ρόλο που έχει ο καθένας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειας και όλων των δήμων του νομού, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των φορέων του αθλητισμού. Πρέπει όλοι να έχουμε θέση, συμμετοχή και δυναμική διεκδίκηση στο αυτονόητο: στη λειτουργία του θεσμοθετημένου ΤΕΦΑΑ στη γη της Ολυμπίας. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες: τεχνοκρατική επάρκεια, παράσταση και πίεση προς όλες τις πλευρές.

Η κυβέρνηση θα κριθεί για τις αποφάσεις της από τους πολίτες της Ηλείας. Εμείς συνολικά, καθολικά και με σθένος διεκδικούμε το δίκαιο. Από τη πλευρά μου, προτίθεμαι να συνυπογράψω κοινό κείμενο λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ με τους υπόλοιπους συναδέλφους βουλευτές. Άλλωστε, προσφάτως κατέθεσα ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη καλώ να απαντήσει αν και πότε θα λειτουργήσει το ιδρυθέν ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Ζητώ, επίσης, να ενημερώσει του Ηλείους αν σκοπεύει να ιδρύσει και να λειτουργήσει ΤΕΦΑΑ σε άλλη περιοχή της χώρας, πριν ολοκληρώσει τη λειτουργία του στον τόπο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος