FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός: Η Ν.Δ. οικειοποιείται μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση της κοινωνίας

Ημερομηνία: 02-10-2019 | Συντάκτης:

Ο κ. Μητσοτάκης, οι αρμόδιοι υπουργοί του και τα στελέχη της ΝΔ θριαμβολογούν καθημερινά για ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα το θράσος να τις παρουσιάζουν ως δικές τους επιτυχίες.

Η αρχή έγινε με την πολυθρύλητη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης “παροχολογία” και “δημοσιονομικό εκτροχιασμό”.

Η μόνη σπουδή και διαφοροποίηση της σημερινής κυβέρνησης ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, τον περασμένο Μάιο, με το νόμο 4611/2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Για πρώτη φορά η νέα ρύθμιση περιλάμβανε κούρεμα βασικής οφειλής και κούρεμα κατά 85% των προσαυξήσεων. Επίσης, για πρώτη φορά στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και οι επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, δεν έχουν δηλαδή ενεργή οικονομική δραστηριότητα, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά λόγω των χρεών τους δε λαμβάνουν σύνταξη. Αλήθεια γιατί η ΝΔ όσο ήταν στη Κυβέρνηση δεν έφερε αντίστοιχες ρυθμίσεις και τώρα πανηγυρίζει για θετικά μέτρα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πρόσφατη χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων, ώστε να καταβάλλονται αυτές εφ’ όρου ζωής. Όλοι ξέρουν ότι και αυτές οι θετικές ρυθμίσεις ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με το νόμο 4611/2019. Η Ν.Δ. κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο τις καθυστέρησε 2 μήνες, λόγω προφανούς διαχειριστικής ανεπάρκειας, αφού ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν ήδη στα τέλη Ιουλίου. Παρόλα αυτά τα στελέχη της Ν.Δ. παραπληροφορούν και θριαμβολογούν.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει καθημερινά ότι τρώει από τα έτοιμα. Όμως, με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού την ερχόμενη εβδομάδα τα ψέματα τελειώνουν και θα παρουσιάσει στους πολίτες το πραγματικό της σχέδιο, που περιλαμβάνει, δυστυχώς, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την ανάπτυξη μόνο για λίγους και εκλεκτούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος