FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: Η… «κανονικότητα» έχει και πείνα;

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:

Το θλιβερό συμβάν με τη λιποθυμία της μαθήτριας στον Πύργο, χάλασε το ευφάνταστο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για επιστροφή στην κανονικότητα.

Το λαό, όμως, δεν τον ενδιαφέρει αν η ΝΔ με τις αστοχίες και την αντικοινωνική της πολιτική τσαλακώνει το πολιτικό της προφίλ. Τον Ελληνικό λαό τον απασχολεί ότι, ενάμισι χρόνο μετά την έξοδο από το μνημόνιο και επτά μήνες μετά την πολιτική αλλαγή στη χώρα, υπάρχουν ξανά παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα.Υπάρχουν ακόμα οικογένειες με άνεργους και τους δύο γονείς, υπάρχει ο εφιάλτηςτων πλειστηριασμώνγια την πρώτη κατοικία από την 1-5-2020, η κατάργηση της 13ης σύνταξης, η μείωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, η αύξηση των απολύσεων, η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών και η καθίζηση της αγοράς. Υπάρχει η διάψευση τόσων προεκλογικών υποσχέσεων.

Η είδηση ότι μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα μας αναγκάζει ν΄ αναδείξουμε τηνυποβάθμιση και την υπονόμευση του θεσμού των σχολικών γευμάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ,γεγονός που πρέπει να προβληματίσεισοβαρά την κοινωνία.Δεκάδες χιλιάδες σχολικά γεύματα δεν έχουν δοθεί έως σήμερα λόγω της γραφειοκρατικής και αναποτελεσματικής διαχείρισης του θεσμού από την κυβέρνηση.

Τα σχολικά γεύματα αποτελούν από τα πλέον πετυχημένα προγράμματα κοινωνικής αρωγής, με σημαντικά οφέλη, που καθιέρωσε και υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το πρόγραμμα, από τη μια ενισχύει την κοινωνική συνοχή, καθώς δίνει τη δυνατότητα καθημερινής σίτισης για όλα τα παιδιά, από την άλλη προωθεί ένα υγιεινό και ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.Για δύο χρόνια το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με επιτυχία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μάιο του 2019, προκηρύξαμε τον διαγωνισμό για 185.000 γεύματα κάθε μέρα σε δημοτικά σχολεία, καθώς το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Με την επιλογή της να μην επεκτείνει αλλά να συρρικνώσει το πρόγραμμα, η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ότι η… κανονικότητα που επαγγέλλεται έχει και πείνα. Άμεση προτεραιότητά της δεν είναι η κοινωνική συνοχή και η στήριξη των αδύναμων πολιτών και των μεσαίων εισοδημάτων, αλλά η εξοικονόμηση πόρων για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων που τη στηρίζουν.

Η είδηση της λιποθυμίας μας αναγκάζει, επίσης, ν΄ αναδείξουμε την υποβάθμιση και την υπανάπτυξη στην οποία έχει καταδικάσει την Ηλεία η ΝΔ με τις κυβερνητικές επιλογές της τόσο κατά τις τελευταίες δεκαετίες όσο και στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία της. Το μόνο που κάνει το επτάμηνο της διακυβέρνησής της είναι να καθυστερεί, να καταργεί, να υποβαθμίζει οτιδήποτε αναπτυξιακό και ωφέλιμο για τον τόπο υλοποίησε ή δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για επτά μήνες καθυστερεί τη συνέχιση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, με αποτέλεσμα να ξεφεύγει από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του το 2023 και να τίθεται το έργο σε κίνδυνο. Καθυστερεί την υλοποίηση του σχεδιασμού για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Ηλεία. Αναστέλλει τη λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στον Πύργο. Παγώνει το πρόγραμμα Φιλόδημος, με το οποίο χρηματοδοτήθηκαν οι δήμοι του τόπου μας με δεκάδες εκατομμύρια για αναπτυξιακά έργα.

Όσο και αν επαίρονται τα κυβερνητικά στελέχη για τη δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα, δυστυχώς, η υποβάθμιση και υπανάπτυξη αυτή, φέρνει φτώχεια και πείνα. Η πραγματικότητα δεν ωραιοποιείται με πομπώδη συνθήματα και προστασία από τα ΜΜΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος