FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Προσπάθεια δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Αδριατικής από Κυλλήνη

Ημερομηνία: 21-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τη μεγάλη προσπάθεια που επιχειρεί εδώ και αρκετό καιρό για τη δρομολόγηση μιας νέας γραμμής στην Αδριατική και τη σύνδεση της Ιταλίας με την Κυλλήνη, αποκάλυψε με την τοποθέτησή της στη διάρκεια της εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας στην Αρχ. Ολυμπία, η τ. βουλευτής της ΝΔ κ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα έχει εξαιρετικώς θετικά αποτελέσματα για τον τόπο αφού ο σκοπός της συγκεκριμένης γραμμής θα είναι η μεταφορά προϊόντων αλλά και η μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού για τουριστικούς λόγους.

Το γεγονός ότι η Κυλλήνη βρίσκεται πιο κοντά σε μια σύνδεση με την Ιταλία μέσω Αδριατικής συγκριτικά με την Πάτρα, όπως και τα σημαντικά κίνητρα επισκεψιμότητας που διαθέτει ο Νομός (Αρχ. Ολυμπία, Επικ. Απόλλων, Αρχ. Ήλιδα, σπάνιοι οικότοποι, απέραντες παραλίες κ.λπ.) είναι δύο βασικά στοιχεία που φέρνουν αισιοδοξία για την υλοποίηση μιας τέτοιας προσπάθειας.

Όμως η κα Αυγερινοπούλου ενημέρωσε και για το μεγαλύτερο εμπόδιο που παρουσιάζεται, και δεν είναι άλλο από αυτό της έλλειψης του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Και να, πως η καθυστέρηση του, αποτελεί τροχοπέδη στις πρωτοβουλίες ανάπτυξης που θέλουμε να πάρουμε….

Η κατασκευή του δρόμου για να καταφέρουμε το εγχείρημα είναι  στις απαραίτητες προϋποθέσεις είπε η κα Αυγερινοπούλου και πρόσθεσε: «Γιατί, μπορεί η Κυλλήνη να συμφέρει τα πλοία περισσότερο από την Πάτρα ο σημερινός δρόμος όμως με όλα αυτά τα προβλήματα του, είναι επικίνδυνος και σαφώς αντιοικονομικός για λεωφορεία και φορτηγά που θα μεταφέρουν κόσμο και εμπορεύματα αντίστοιχα.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση για την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τονίζοντας ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης για το θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος