FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Άμεση ανάγκη ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 08-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Αδιανόητο σε μια περιοχή με τόσο μεγάλη τουριστική κίνηση να μη φροντίζουμε για τα αυτονόητα, είπε η τ. βουλευτής

Τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν στην Αρχαία Ολυμπία απασχόλησαν την τ.  βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση του Ιατρικού Κέντρου της πόλης. Το πλέον σοβαρό ζήτημα που αποτελεί πάγιο αίτημα για το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, είναι η έλλειψη των ασθενοφόρων. Όπως τόνισε δε και η ίδια, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο σε ένα τόσο σημαντικό τουριστικό μέρος, όπως είναι η Ολυμπία, και θα πρέπει για το λόγο αυτό να γίνουν άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις με σκοπό την εξασφάλισή του.

Έχουν καταλάβει τη σημασία του;

Η κα Αυγερινοπούλου εκφράζοντας την έκπληξή της που το πρόβλημα αυτό δεν έχει βρει τη λύση του, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Σε ένα δήμο που ο πληθυσμός είναι μεγάλος και η γεωμορφία του, τουλάχιστον ως προς την ορεινή του ζώνη είναι δύσκολη, κάτι που κάνει δύσκολη και την άνετη πρόσβαση των κατοίκων σε Νοσοκομειακές Μονάδες, το Κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας εκ των πραγμάτων έχει έναν καθοριστικό και ιδιαίτερο ρόλο. Ακόμη μεγαλύτερος είναι αυτός ο ρόλος και η αποστολή του στη διάρκεια των θερινών μηνών, με την τουριστική κίνηση να πολλαπλασιάζεται, να σημειώνονται διάφορα περιστατικά σε συχνότητα και το Κέντρο Υγείας με το προσωπικό του να βρίσκονται πάντα και ηρωικά πολλές φορές σε ετοιμότητα. Και όμως κάποιοι δεν έχουν φροντίσει ακόμα για τη μόνιμη ύπαρξη και λειτουργία ασθενοφόρων στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους και απορία στους επισκέπτες που δικαίως αναρωτιούνται γιατί η Αρχαία Ολυμπία στερείται του αυτονόητου: Του ασθενοφόρου!»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε η κα Αυγερινοπούλου με το προσωπικό του Κέντρου, πρότεινε και τη διατύπωση του αιτήματος στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά ενός τέτοιου αυτοκινήτου με σύγχρονες προδιαγραφές αποκλειστικά και μόνο για την Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος