FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία Αυγερινοπούλου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Έμπρακτη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Ημερομηνία: 07-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (WorldHealthDay), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Φέτος, η παγκόσμια ημέρα για την υγεία συμπίπτει με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί την υγεία και τη ζωή των λαών σε πολλές χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα μας. Γι’ αυτό και η φετινή ημέρα υγείας – ύστερα από πρόταση του ΠΟΥ-  είναι αφιερωμένη  στις μαίες, τους νοσηλευτές και τους επισκέπτες υγείας και στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν για να διατηρηθεί ο κόσμος υγιής. Όλοι αυτοί οι ήρωες της πρώτης γραμμής, μαζί με τους γιατρούς είναι στο προσκήνιο της μάχης ενάντια στον COVID-19, παρέχοντας η κάθε ειδικότητα από την πλευρά της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες  και αξιοσέβαστη θεραπεία και φροντίδα.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Κατά την αρχαία Ελληνική Γραμματεία «πόλη είναι οι πολίτες της». Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας των συμπολιτών μας, βάζοντας τον άνθρωπο στην πρώτη γραμμή. Πρώτη φροντίδα της κυβέρνησης είναι οι Έλληνες που πρέπει να παραμείνουμε υγιείς αλλά και όρθιοι. Άρτιοι, όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε όλα αυτά που γκρεμίζει η πανδημία.

Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία: Δημιουργούνται νέες ΜΕΘ, προλαμβάνεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφίκνυται στη χώρα μας εγκαίρως ιατροφαρμακευτικό υλικό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας παρότι έχει προσφάτως εξέλθει από μια μακροχρόνια κρίση, ανταποκρίνεται πολύ καλά! Η Ελλάδα έχει καταφέρει και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αυτή τη δοκιμασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος