FOLLOW US: facebook twitter

Διοικητής Π.Υ Πύργου: Ετοιμότητα και επαγρύπνηση με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Ημερομηνία: 03-05-2019 | Συντάκτης:
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Δημήτρης Αντωνάκης.
-Τέλος Μαΐου αρχές Ιούνη, αναμένονται τα εναέρια μέσα

Η επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, βρίσκει τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση αλλά και ενισχυμένες σε προσωπικό.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Δημήτρη Αντωνάκη, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή η Πυροσβεστική Διάταξη με την οποία απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τη χορήγηση ειδικής άδειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Η άδεια αυτή, εκδίδεται μόνον εφόσον τηρηθούν αυστηρά όλα όσα προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις. Ως Πυροσβεστική Υπηρεσία είμαστε σε ετοιμότητα και όλα βαίνουν σύμφωνα με τον αντιπυρικό σχεδιασμό μας».

Μιλώντας για το προσωπικό, επισήμανε ότι έχουν ήδη προσληφθεί εποχικοί υπάλληλοι ενώ και παλιότεροι εποχικοί υπάλληλοι αναβαθμίστηκαν σε 5ετείς, προσθέτοντας ότι αναμένεται και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη 1000 συνολικά εποχικών υπαλλήλων, χωρίς να γνωρίζουν ακόμα τον ακριβή αριθμό αυτών που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες της Ηλείας.

Όσον αφορά το στόλο των οχημάτων και τη συντήρηση τους, κινείται ομαλά ενώ τα εναέρια μέσα παραμένουν ίδια με πέρυσι. Συγκεκριμένα δυο CL 215 (καναντέρ) που αναμένονται τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου καθώς και ένα μισθωμένο ελικόπτερο (Erikson)  που θα έρθει στην Ανδραβίδα 1η Ιουνίου.

Ο κ. Αντωνάκης, επισήμανε ακόμα ότι οι δασικές πυρκαγιές εκδηλώνονται και εκτός αντιπυρικής περιόδου (σ.σ. δάσος Στροφυλιάς) με τις αιτίες στο 80% των περιπτώσεων να είναι ανθρωπογενείς και να αφορούν κυρίως αμέλεια από την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Μάλιστα, τόνισε ότι έχουν γίνει και αρκετές συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου συμπολιτών μας που δεν έδειξαν την δέουσα προσοχή και εκδηλώθηκε πυρκαγιά δάσους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος