FOLLOW US: facebook twitter

Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας: «Αφήστε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έξω από τις προεκλογικές αυτοδιοικητικές εντάσεις!»

Ημερομηνία: 19-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Ο Κώστας Διαμαντόπουλος ανέλαβε τη Διοίκηση της Ν.Μ. Αμαλιάδας μετά την παραίτηση Γ. Λέντζα
-Ομαλά εξελίσσεται το εφημεριακό πρόγραμμα

«Κατανοώ ότι βρισκόμαστε σε περίοδο προεκλογική, καλό όμως είναι να αφήσουμε το Νοσοκομείο μακριά από τις αυτοδιοικητικές εντάσεις καθώς η υγεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αντιμετωπίζουμε με προεκλογική ελαφρότητα» είπε χθες, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, από το γραφείο Διοίκησης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας όπου βρέθηκε για την άσκηση των καθηκόντων του, μετά την παραίτηση του Γιάννη Λέντζα η οποία έγινε αποδεκτή με απόφαση του Υπ. Υγείας η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ προ ημερών (13.2.19).

Ο κ. Διαμαντόπουλος που αναλαμβάνει την πλήρη Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί νέος αναπληρωτής Διοικητής και παραμένει άγνωστο εάν και πότε αυτό θα συμβεί, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Γιάννη Λέντζα για την 29μηνη συνεργασία που είχαν, συνυπάρχοντας στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας υποστηρίζοντας ότι το να διοικείς ένα σύμπλεγμα τριών νοσηλευτικών μονάδων, μόνο εύκολο δεν είναι. «Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις «ισορροπίες τρόμου» που χρειαζόταν συχνά να κρατήσουμε, χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης που άντεξε στο χρόνο. Του εύχομαι επιτυχία στο δρόμο που ακολούθησε».

Ακολούθως, ο κ. Διαμαντόπουλος μίλησε για την υλοποίηση του εφημεριακού προγράμματος του Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι εξελίσσεται ομαλά και χωρίς ανατροπές, με οχτώ εφημερίες της Παθολογικής κλινικής (Τρίτη και Πέμπτη) και δέκα του χειρουργικού τομέα (Τρίτη, Πέμπτη και δυο Κυριακές). «Οι εφημερίες της Παθολογικής υλοποιούνται με τη συνδρομή των τριών Παθολόγων του Πύργου. Για πρώτη φορά! Το πρόγραμμα αυτό, διαμορφώθηκε μετά από συνεννόηση των Διευθυντών Ιατρικής Υπηρεσίας Πύργου και Αμαλιάδας, και των προέδρων Επιστημονικών Συμβουλίων. Αναφορικά με τις εισαγωγές ήδη τον Ιανουάριο καταγράφεται αύξηση 24,5% συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλειών στη βραχεία Νοσηλεία (από 118 το Δεκέμβριο 2018 σε 147 τον Ιανουάριο 2019). Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στην επισκεψιμότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Εξωτερικών Ιατρείων από 3508 το Δεκέμβριο σε 4393 τον Ιανουάριο 2019 (αύξηση 25%)».

Πρόσθεσε επίσης, ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει αναλάβει Επικουρικός Χειρουργός ο οποίος και ουσιαστικά αντικατέστησε τον Επικουρικό της ίδιας ειδικότητας που δεν ανανέωσε τη σύμβαση του μετά τις 31/1.

Τέλος, ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε και στη νέα πτέρυγα, τονίζοντας ότι την περασμένη Τετάρτη ζήτησαν από το Δήμο Ήλιδας, την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Παρακολούθησης των δυο φάσεων του έργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Επιθυμούμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου στο οποίο αν και έχουν πληρωθεί πάνω από 4 εκ. ευρώ δεν έχει ολοκληρωθεί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος