FOLLOW US: facebook twitter

Διοικητές Νοσοκομείων: Άγρια μάχη για μία θέση στον ήλιο του ΕΣΥ

Ημερομηνία: 19-09-2019 | Συντάκτης:

Μάχη για μια θέση στον ήλιο του… δημοσίου συστήματος Υγείας δίνουν τις τελευταίες ημέρες στελέχη της ιδιωτικής αγοράς, σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους. Βέβαια κυρίως «γαλάζια» κομματικά στελέχη, «στριμώχνονται» σε βουλευτικά γραφεία για να διεκδικήσουν μία θέση Διοικητή Νοσοκομείου, με τα τηλέφωνα σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες να δίνουν και να παίρνουν. Άλλωστε ο χρόνος διορισμού των νέων Διοικητών πλησιάζει μετά και την προκήρυξη με τα προσόντα που βγήκε στον αέρα.

Να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη δεν έχει τεθεί ηλικιακό όριο, ενώ δεν αναμένεται για λόγους επίσπευσης των διαδικασιών να γίνουν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, αφού προβλέπεται ότι από την αρμόδια επιτροπή : «Θα παραδοθεί ένας κατάλογος αξιολόγησης στον υπουργό Υγείας ο οποίος και θα αποφασίσει».

Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός αν θα πρέπει να διοριστούν άμεσα τα νέα στελέχη, ή να υπάρξει αναμονή δύο μηνών, καθώς στο τέλος Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των νυν Διοικητών που είχαν ανανεωθεί από τον τέως υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Αν τελικώς επιλεγεί το σενάριο της αναμονής αυτό θα γίνει προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και για να αποφευχθούν τυχόν δικαστικές προσφυγές.

Οι αμοιβές

Όπως και να ‘χει εν μέσω κρίσης, μία θέση στη Διοίκηση ενός δημοσίου Νοσοκομείου φαντάζει ιδανική περίπτωση, καθώς μπορεί να προσφέρει κοινωνικό κύρος, άνοιγμα στην αγορά υγείας αλλά και εξυπηρετήσεις κάθε λογής σε ασθενείς και μη.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες τα τηλεφωνήματα δίνουν και παίρνουν από ενδιαφερόμενους και υποψήφιους Διοικητές Νοσοκομείων.

Να είναι άραγε οι αμοιβές που προβλέπονται και δεν ξεπερνούν πια τα 2300 ευρώ μηνιαίως για έναν Διοικητή με χιλιάδες ευθύνες στην πλάτη του και τα 1800 καθαρά για τον Υποδιοικητή;

Όπως και να ‘χει η περιβόητη θετική απάντηση που αναζητούν τις τελευταίες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων, μοιάζει μάλλον λυτρωτική για τους ίδιους σε μία περίοδο που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει όλα τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ΕΣΥ.

Ο κομματικός διαγκωνισμός πάντως των υποψηφίων για μια θέση, στο κατά τα άλλα πολύπαθο ΕΣΥ, τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαιτέρως σκληρός μετά και την προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε.

Και είναι εντυπωσιακό, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές ότι στην αντίληψη της διεκδίκησης μίας θέσης έχουν μπει και άνθρωποι που θεωρούνται πρωτοπόροι στον τομέα των σπουδών τους, αλλά και του επαγγελματικού τους πεδίου.

«Μου τηλεφωνούν από κάθε γωνιά της χώρας για να προωθήσω συγκεκριμένα πρόσωπα παρότι έχουν περγαμηνές που θα μπορούσαν να επιτύχουν και σε άλλους τομείς» περιέγραφε στο ethnos.gr πρόσωπο κλειδί για τους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων. Και το ερώτημα παραμένει: Προς τι αυτή η δημιουργική «σύλληψη» να επιδιώκει κανείς να γίνει Διοικητής σε ένα Νοσοκομείο που βρίθει προβλημάτων;

Μόνο σε απόκληρους της επαγγελματικής ζωής θα φάνταζε ως ιδανικό σενάριο καριέρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος