FOLLOW US: facebook twitter

Διοίκηση Γ.Ν. Ηλείας για ανακοίνωση Δημάρχων περί λειτουργίας Ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Πύργου: «Θεραπείες Ογκολογικών ασθενών σε 2 μήνες; Αδύνατον!»

Ημερομηνία: 07-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

«Πολύ …δύσκολο για να είναι αληθινό». Στο απόφθεγμα αυτό- ολίγον τροποποιημένο- εμπεριέχεται το νόημα για το φιλόδοξο εγχείρημα λειτουργίας ογκολογικού τμήματος για θεραπείες στο Νοσοκομείο του Πύργου που ανακοίνωσαν οι Δήμαρχοι Πύργου και Πηνειού…

Και είναι δύσκολο διότι στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου δεν υπάρχει ογκολογικό τμήμα, άρα δεν προβλέπονται οι αναγκαίες θέσεις, δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι, ενώ είναι πολύ πρώιμο να τίθενται ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα (δύο μήνες) που είναι δύσκολο να υλοποιηθούν.

«Έδωσα σαφή απάντηση στη συνάντηση που είχαμε και εξήγησα ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο να αναλάβει το κόστος αμοιβής του ιατρού αλλά και των δαπανών που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός τέτοιου ιατρείου που δεν προβλέπεται στον Οργανισμό» υποστηρίζει ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Δρ. Χρήστος Χριστόπουλος και επισημαίνει ότι εκείνο που μπορεί ως Διοίκηση να πράξει, εάν και εφόσον πάρει τη σχετική έγκριση από την 6η Υπε και το Υπουργείο Υγείας, είναι να παραχωρήσει τον χώρο και να διαθέσει μία ή δύυο αδελφές και μία γραμματέα. «Και φυσικά τα φάρμακα που είναι υψηλού κόστους θα τα φέρνουν οι ίδιοι οι ασθενείς από τον ΕΟΠΥΥ, διότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την υπέρογκη δαπάνη. Για να φτάσουμε όμως εκεί, απαιτούνται πολλά. Εγκρίσεις, Περιβαλλοντική μελέτη, εγκατάσταση ειδικού μηχανήματος και απόλυτα φίλτρα. Όλες αυτές τις δαπάνες θα πρέπει να τις αναλάβουν οι δήμοι. Μέσω κάποιας προγραμματικής με το Νοσοκομείο; Και φυσικά όλα αυτά χρειάζονται προδιαγραφές και διαδικασίες χρονοβόρες. Ποιοι δύο μήνες;»

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν και για περίπου τρία χρόνια λειτουργούσε στη Ν.Μ. Πύργου τακτικό εξωτερικό Ογκολογικό ιατρείο με πρωτοβουλία του Ογκολόγου Π. Γκινόπουλου που εργαζόταν στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του μετά τη συνταξιοδότησή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος