FOLLOW US: facebook twitter

Δύο καθηγητές του ΓΕΛ Λεχαινών έχασαν τη ζωή τους στο μεροκάματο του τρόμου!

Ημερομηνία: 14-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Με αίμα βάφτηκε ξανά η Πατρών-Πύργου τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!
-Κλειστά σήμερα με απόφαση δημάρχου, όλα τα σχολεία στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης σε ένδειξη πένθους

Με αίμα βάφτηκε για μια ακόμα φορά ο δρόμος-  καρμανιόλα της  Ε.Ο Πατρών – Πύργου, καθώς χθες το μεσημέρι στο 17ο χιλιόμετρο του δρόμου μετά από τροχαίο ατύχημα ανασύρθηκαν νεκροί δύο συνάνθρωποι μας, από τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου. Δύο Πατρινοί  εκπαιδευτικοί που έχασαν άδικα τη ζωή τους, ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους στην Πάτρα μετά τα μαθήματά τους,  από το ΓΕΛ Λεχαινών όπου υπηρετούσαν! Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Υποδομών, ο κύριος Καραμανλής κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και παίζει… στα ζάρια την Πατρών- Πύργου, κάποιοι συνάνθρωποι μας εξακολουθούν δυστυχώς να πληρώνουν με τη ζωή τους στο αλώνι του χάρου, τις κυβερνητικές παλινωδίες και την πολιτική του ανεπάρκεια, προκαλώντας την οργή όλων των Ηλείων και των Αχαιών για μια ακόμα φορά!!

Το δυστύχημα προκάλεσε σοκ και σκόρπισε θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας και της Αχαίας, αλλά  και στην πόλη των Λεχαινών, καθώς τα θύματα ήταν όπως προαναφέραμε Πατρινοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στο ΓΕΛ Λεχαινών και κάθε μεσημέρι επέστρεφαν στο σπίτι τους στην Πάτρα μετά το σχόλασμα, διανύοντας την ίδια διαδρομή και καρδιοχτυπώντας σε κάθε χιλιόμετρο του δρόμου. Χθες όμως, η μοίρα  έμελλε να παίξει το πιο άσχημο παιχνίδι στους δύο καθηγητές,  που έχασαν τη ζωή τους στο μεροκάματο, στον πιο αιματοβαμμένο δρόμο της χώρας. Τον 50χρονο οδηγό του οχήματος Δημήτρη Βασιλακόπουλο, καθηγητή Φυσικός  και στον  συνεπιβάτη του Νίκο Ρόδη, μαθηματικό. Τραυματίες χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι η Χριστίνα Γκουρνέλου και ο Αναστάσιος Μπούσιας.

Για άγνωστο λόγο, γύρω στις 1,30  το μεσημέρι,  το αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς την Πάτρα, εξετράπη της πορείας του στην Πατρών Πυργου, στο ύψος των Καμινίων Αχαΐας βγήκε από τον δρόμε,  έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής οδού, χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ και μετά από μια τρελή πορεία προσγειώθηκε σε παράδρομο σε ένα χωράφι!  Επί τόπου έφτασαν η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ με δύο ασθενοφόρα και η Πυροσβεστική γιατί ήταν τέτοια η κατάσταση του αυτοκινήτου που απαιτήθηκε η συνδρομή των πυροσβεστών για να απεγκλωβιστούν τα θύματα και οι τραυματίες από τα συντρίμμια. Τα δύο ασθενοφόρα έσπευσαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο του τροχαίου. Εκεί χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας (από τον σταθμό της ΒΙΠΕ υπό τις οδηγίες του διοικητή Ανδρέα Στεμπίλη), για να απεγκλωβιστούν οι τραυματίες επιβαίνοντες του οχήματος. Τα ασθενοφόρα που τους παρέλαβαν, έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας. Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν. Όμως δυστυχώς, για τους δύο καθηγητές, τον  οδηγό Δημήτρη Βασιλακόπουλο  και τον συνοδηγό Νίκο Ρόδη  ήταν πλέον αργά. Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες στο πίσω μέρος του οχήματος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στην Πάτρα.

Συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς μαθητών που έχουν σοκαριστεί από το τραγικό γεγονός, με αναρτήσεις τους στο fb εκφράζουν τη λύπη τους για τον άδικο χαμό των δύο καθηγητών αλλά και την οργή τους για την τριτοκοσμική κατάσταση του δρόμου της Πατρών- Πύργου κάνοντας λόγο για «το φτωχό μεροκάματο του τρόμου»!

Χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός και  μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας Αλεξία Λιάγκουρα σε ανάρτησή της αναφέρει: «Η εκπαιδευτική κοινότητα στην Ηλεία και Αχαΐα είναι σε βαθιά θλίψη σήμερα… δύο συνάδελφοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στη διαδρομή Λεχαινά-Πάτρα, σε ένα δρόμο καρμανιόλα, επιστρέφοντας κυριολεκτικά από το μεροκάματο του τρόμου… Συλλυπητήρια θερμά στις οικογένειές τους και στη σχολική κοινότητα του Λυκείου Λεχαινών. Μακάρι να είναι τα τελευταία θύματα ενός διαχρονικά ανάλγητου κράτους που σκοτώνει τους πολίτες του.!!»

Το τραγικό γεγονός έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Λεχαινών και με απόφαση του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα παραμείνουν σήμερα στο δήμο κλειστά όλα τα σχολεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος