FOLLOW US: facebook twitter

Δίνουν τη μάχη της σταφίδας για την ένταξη στη συνδεδεμένη ενίσχυση

Ημερομηνία: 26-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

stafidoparagogoi

Την ύστατη μάχη για την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας με την ενδιάμεση αναθεώρηση του 2017 στη συνδεδεμένη ενίσχυση, δίνει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς σε σύσκεψη το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (9 μ.μ.) στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας για να συζητήσουν το θέμα και να οργανωθούν ακόμα καλύτερα στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

vallianatos

Χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλλιανάτος με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στο θέμα και τόνισε πως αν δεν επιτευχθεί η ένταξη του προϊόντος στην συνδεδεμένη ενίσχυση, η σταφίδα δεν έχει μέλλον. Τα περιθώρια στενεύουν καθώς την 1η Αυγούστου θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόταση, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

«Εάν η σταφίδα δεν μπει στη συνδεδεμένη δεν υπάρχει προοπτική. Με ρωτούν οι σταφιδοπαραγωγοί αν υπάρχει προοπτική στο προϊόν. Ναι υπάρχει προοπτική μόνο αν μπει η σταφίδα στο συνδεδεμένο και πρέπει να μπει. Από εκεί και πέρα να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα σταφιδοπαραγωγών στο νομό, να εκμεταλλευτούν οι παραγωγοί τα αναπτυξιακά προγράμματα που δίνει έως 50-60% δωρεάν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά να προχωρήσουμε στο προϊόν με τις δικές μας δυνάμεις. Σιγά – σιγά να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε εμείς οι ίδιοι το προϊόν, να κάνουμε ορισμένα βήματα. Αν δεν μπει στο συνδεδεμένο και δεν φτιαχτεί ομάδα παραγωγών στο νομό μας, η σταφίδα για εμένα δεν έχει μέλλον. Την Τετάρτη δεν πρέπει να λείπει κανένας σταφιδοπαραγωγός. Μην αρχίσουν την γκρίνια τον επόμενο μήνα που θα αρχίσει η συγκομιδή. Την Τετάρτη πρέπει να είναι όλοι στο Λαζαράκειο. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους βουλευτές μας, στον Περιφερειάρχη, στους περιφερειακούς συμβούλους και την τοπική αυτοδιοίκηση ότι πρέπει και αυτοί να κάνουν αίτημα προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και η σταφίδα να μπει στη συνδεδεμένη ενίσχυσης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλλιανάτος.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών σχολίασε ακόμα πως έχουν γίνει πάρα πολλά διαβήματα και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στους βουλευτές της Ηλείας, όπως επίσης στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και στους περιφερειακούς συμβούλους. Όμως έως τώρα τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Το θέμα τέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρη στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία. Οι σταφιδοπαραγωγοί θα περιμένουν την πρόταση που θα κατατεθεί την 1η Αυγούστου για να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος