FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Θέατρο και Πινακοθήκη Αμαλιάδας ο Πολυχώρος Πολιτισμού

Ημερομηνία: 16-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Δημοτικό Θέατρο και Δημοτική Πινακοθήκη με την επωνυμία «Δημοτικό Θέατρο και Δημοτική Πινακοθήκη Αμαλιάδας» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ήλιδας συστάθηκε στο Δήμο και σύμφωνα με το καταστατικό, η έδρα του θα είναι ο Πολυχώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Αμαλιάδα.

Ειδικότερα το Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας θα έχει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1) Την Δημιουργία και λειτουργία θεάτρου στην πόλη της Αμαλιάδας

2) Την λειτουργία και υλοποίηση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και συναφών δρώμενων στα Θέατρα Ήλιδας (Αρχαίο και Νέο εντός του Αρχαιολογικού Χώρου Ήλιδας)

3) Την ενίσχυση των θεατρικών δρώμενων στον Δήμο της Ήλιδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ν. Ηλείας, μέσα από ένα συγκροτημένο πρόγραμμα οργάνωσης με όλα τα υφιστάμενα ερασιτεχνικά θέατρα και τέλος της δημιουργίας θεατρικών υποδομών

4) Την ενεργοποίηση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο του θεάτρου με την ενεργό συμμετοχή του στα θεατρικά δρώμενα, ώστε να αναπτυχθεί τόσο η θεατρική ζωή του τόπου, αλλά και γενικότερα η πολιτιστική ζωή.

5) Την συστηματική  προβολή των δραστηριοτήτων σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια, με σκοπό την δημιουργία των όρων καταξίωσης στην συνείδηση των πολιτών και των φορέων της περιοχής

6) Την συνεργασία και με καταξιωμένο καλλιτεχνικό δυναμικό, εκτός της περιοχής, με σκοπό την ενίσχυση, αλλά και τον εμπλουτισμό με νέα στοιχεία της θεατρικής παραγωγής, αλλά και της θεατρικής παιδείας των κατοίκων της περιοχής.

7) Την υποστήριξη άλλων πρωτοβουλιών σχετικών με την θεατρική τέχνη, ανάπτυξη άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων και την θέσπιση μόνιμων συνεργασιών, που θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός δραστήριου πολιτιστικού ιστού στην Αμαλιάδα και στην περιφέρεια της

8) Την στενή και συνεχή συνεργασία με άλλα θέατρα, Δημοτικά, ΔΗΠΕΘΕ και κρατικά θέατρα, αλλά και με άλλους κρατικούς καλλιτεχνικούς φορείς, καθώς και με ιδιωτικά θέατρα.

9) Πλήρης συνεργασία και κοινό πρόγραμμα καλλιτεχνικής δράσης και παιδείας, με όλους τους Δήμους που απαρτίζουν τον νομό Ηλείας, αφού πρόκειται περί του μοναδικού ολυμπιακού νομού παγκοσμίως, για την τέλεση ανάλογων πολιτιστικών και θεατρικών εκδηλώσεων, κυρίως κατά τον χρόνο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

10) Την ανάπτυξη διεθνών και πανελληνίων δραστηριοτήτων με αντικείμενο το θέατρο.

11) Την απόκτηση των αναγκαίων υποδομών για την εκτέλεση του έργου του και κυρίως για την ανάδειξη, για την υποδομή και ανάπτυξη του υποδειγματικού και αισθητικά άψογου θεάτρου της Αρχαίας Ήλιδας, που βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου.

12) Την στελέχωση και συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό.

13) Παράλληλα, στα πλαίσια της δημιουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα καταγραφούν λεπτομερώς, θα αξιολογηθούν και θα εκτεθούν οι ευρισκόμενοι εις την κατοχή του Δήμου πίνακες και καλλιτεχνικά έργα, ως και θα αποκτηθούν είτε με αγορές, είτε με δωρεές νέοι πίνακες, κατόπιν έγκρισης και γνωμοδότησης καλλιτεχνικής επιτροπής για να εκτεθούν στον δημιουργηθέντα χώρο έκθεσης έργων της δημοτικής πινακοθήκης.

14) Την παρουσίαση εκθέσεων πινάκων ζωγραφικής και άλλων καλλιτεχνικών έργων, με την συνεργασία με εγνωσμένης αξίας συναφών καλλιτεχνικών φορέων.

15) Την προώθηση των εικαστικών τεχνών στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος