FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτική Παράταξη «Πύργος-Έργο πολιτών»: Θέματα στο Δ.Σ για Παν/κές σχολές και στρεμματική ενίσχυση σταφίδας

Ημερομηνία: 06-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Δύο θέματα σχετικά με την ίδρυση Πανεπιστημιακών σχολών και την στρεμματική ενίσχυση της σταφίδας, έθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ, η παράταξη  ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ και ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Καράμπελας

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το πάγιο και διαχρονικό αυτό αίτημα αποτελούσε και αποτελεί πρωτίστης σημασίας θέμα για τον Δήμο μας.

Από τις αρχές του 2018 το Υπουργείο Παιδείας προωθεί νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η παράταξή μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ έγκαιρα από τον Μάρτιο του 2018 είχε προτείνει την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες (υποβολή σχετικού φακέλου για κτιριακές υποδομές, συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή κλπ) για το θέμα αυτό.

Όπως επίσης και με ανοιχτή επιστολή από τον Νοέμβριο του 2018 προς τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων σημειώναμε την αναγκαιότητα συζήτησης στο Δ.Σ. και την λήψη συγκεκριμένων δράσεων. Δυστυχώς όμως δεν τύχαμε ανταπόκρισης.

Και επειδή το σχέδιο της αναδιάρθρωσης έφτασε πλέον στην τελική του ευθεία και οι διεργασίες στο Υπουργείο Παιδείας είναι πυρετώδεις για την κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου, η Παράταξή μας το έθεσε στο Δ.Σ. Επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Πύργου πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ιδιαίτερα δε όσον αφορά την στέγαση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, θέμα το οποίο η Δημοτική αρχή δεν το έχει αντιμετωπίσειμε την δέουσα σοβαρότητα.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Το άλλο θέμα που τέθηκε είναι σχετικά με την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας του 2018.

Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι πολλοί σταφιδοπαραγωγοί της περιοχής του Δήμου μας, κατά την ολοκλήρωση παράδοσης της σταφίδας του 2018 δεν συμπλήρωσαν τα 150 κιλά ανά στρέμμα , όπως προβλέπεται, για την λήψη της στρεμματικής ενίσχυσης.

Και αυτό εξαιτίας της κακοκαιρίας (συχνές και έντονες βροχοπτώσεις) κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όπως αυτό άλλωστε καταγράφηκε και στα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Προς τούτο καταθέσαμε σχέδιο ψηφίσματος προκειμένου το Δ.Σ. να ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την έκδοση απόφασης για την μείωση του ορίου των κιλών ανά στρέμμα, αφού προηγουμένως ο ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεντρώσει τα στοιχεία της ποσοτικής παράδοσης και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ, για την διαπίστωση του αριθμού των σταφιδοπαραγωγών που δεν πληρούν το όριο των κιλών ανά στρέμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος