FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση Alco: Στο 5,7% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και σε «χαμηλή πτήση» το ΚΙΝΑΛ

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στο 5,7% καταγράφεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 18,1% . Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ «χαμηλές πτήσεις» εμφανίζεται να κάνει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο καταγράφεται στο 4,1%.  Με αξιώσεις δείχνουν να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων και η ΛΑΕ με 2,7% και 2,6% αντίστοιχα. Πολύ πιο χαμηλά κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η Ελληνική Λύση με το ίδιο ακριβώς ποσοστό και το Ποτάμι με 1,3%.

Η αποχή βρίσκεται στο 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στα επίπεδα του 16%.

Ίδια και χειρότερη η κατάσταση αν κυβερνούσε η ΝΔ.

Θα επηρεάσει η συμφωνία των Πρεσπών στην κάλπη

Αναφορικά με το Μακεδονικό και σε ερώτημα «Πώς θα αποκαλείτε την Βόρεια Μακεδονία;», το 57% απαντά πως θα αποκαλεί τη γειτονική χώρα Σκόπια, το 27% θα την αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία κι ένα 7% απαντά πως θα συνεχίσει να αναφέρεται σε αυτή ως ΠΓΔΜ. Επίσης το 67% θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει πολύ την ψήφο στις εκλογές.

Παράλληλα, το 71% θεωρεί ότι η οικονομία κινείται στην λάθος κατεύθυνση, ενώ το 54% θεωρεί ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα επηρεάσει λίγο την ψήφο του στις εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ένα 42% απαντά ότι εάν κυβερνούσε η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν ίδια, ενώ το 30% θεωρεί πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος