FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Μείωση διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 4,1%

Ημερομηνία: 11-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μετά τη δημοσκόπησητης Prorata για την ΕΦΣΥΝ του Σαββάτου, στην οποία καταγράφεται μείωση της διαφοράς στο 5,5%, μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της ΚΑΠΑ Research για το “Έθνος της Κυριακής” δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 4,1 μονάδες.

Ειδικότερα στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεταιη Χρυσή Αυγή με 8,1%, ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,5 και το ΚΚΕ με 5%. Το ποσοστό του «Λευκού/Άκυρου – Δεν έχω αποφασίσει – Δεν θα ψήφιζα» υπολογίζεται αθροιστικά στο 18,3%.

Τη μικρότερη διαφορά της τελευταίας διετίας μεταξύ Ν∆ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές

Πέραν της νεκρανάστασης του δικοµµατισµού, η έρευνα καταγράφει τη σταθεροποίηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ στα ποσοστά (5%-8%), αλλά και µια σαφή τάση αντισυστηµικής ψήφου τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά του πολιτικού άξονα, καθώς ένα  ποσοστό (26%) δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει διαφορετικά από ό,τι στις βουλευτικές. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, τα ζητήματα της έρευνας στα οποία απάντησαν οι ερωτώμενοι όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών.

Η κυβέρνηση δείχνει να κερδίζει πόντους από την αύξηση του κατώτατου µισθού και την πρόσφατη «πειραµατική» έξοδο στις αγορές, µε το 64% και 51%, αντίστοιχα, των συµµετεχόντων να απαντούν πως οι κινήσεις αυτές προσανατολίζονται στη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, η «πληγή» της Συµφωνίας των Πρεσπών δείχνει να είναι βαθιά, αφού το 63% όσων απάντησαν στην έρευνα έκριναν «αρνητική» την υπερψήφισή της από τη Βουλή µε 153 βουλευτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος