FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΕΘΝΟΣ: Ντέρμπι με τη διαφορά στις 3,4 μονάδες

Ημερομηνία: 24-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στο 3,4 από 4,1 η διαφορά Ν∆ – ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει θεαµατικά την «ψαλίδα» ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κίνηµα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δίνουν αγώνα για την τρίτη θέση

Εντυπωσιακή µείωση της απόστασης ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ τρεις ηµέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών δίνει δηµοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογαριασµό του «Εθνους», προσδιορίζοντας τη διαφορά στο 3,4%.

Το κλείσιµο της «ψαλίδας» αφήνει το παιχνίδι ανοιχτό και παραπέµπει σε µιααµφίρροπηαναµέτρηση. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, µε το ΚΙΝΑΛ να µένει στην τέταρτη θέση µε 6,3%, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6,9%) και στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Από τα ποσοστά φαίνεται πως για την τρίτη θέση θα δοθεί κρίσιµη µάχηανάµεσα στη ΧΑ, στο Κίνηµα Αλλαγής, αλλά και στο Κοµµουνιστικό Κόµµα Ελλάδος.

Το αξιοσηµείωτο είναι πως η νέα µέτρηση διενεργήθηκε το διήµερο 21-22 Μαΐου, δηλαδή την τελευταία εβδοµάδα της προεκλογικής περιόδου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση και τη δυναµική που αποκτά το σχήµα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

Θεωρείται ιδιαίτερα σηµαντικό πως την πρώτη ηµέρα διενέργειας της δηµοσκόπησης η διαφορά µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ καταγραφόταν στις 4 ποσοστιαίες µονάδες, ενώ τη δεύτερη ηµέρα, δηλαδή χθες, ήταν τέτοια η µείωσή της, που η απόστασή τους «έκλεισε» (στον µέσο όρο) στις 3,4 µονάδες. Αυτό σηµαίνει πρακτικά πως εάν η διαφορά συνεχίσει να βαίνει µειούµενη για τα υπόλοιπα 24ωρα, τότε ενδεχοµένως οι ευρωεκλογές να εξελιχθούν σε αναµέτρηση για γερά νεύρα.

Επίσης, κρίσιµο είναι το στοιχείο της ενίσχυσης του δικοµµατισµού που αναδεικνύεται από τη µέτρηση αυτή, καθώς τα δύο κόµµατα που διεκδικούν την πρωτιά συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό 55,2%, που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό για ευρωεκλογές, µε τάση, σύµφωνα µε τους αναλυτές, να αγγίξει ακόµη και το 60%. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι θα παραµείνουν σε χαµηλά ποσοστά τα µικρότερακόµµατα. Μετακινήσεις Οπως προκύπτει από την ίδια δηµοσκόπηση, µόλις τρεις ηµέρες πριν από την 26η Μαΐου το 11,1% των ψηφοφόρων παραµένει αναποφάσιστο, κάτι που σηµαίνει ότι µετακινήσεις θα υπάρξουν και το επόµενοδιήµερο, καθώς πολλοί πολίτες αποφασίζουν ακόµη και όταν βρεθούν µπροστά από την κάλπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος