FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση: Βασική υπεύθυνη η κυβέρνηση για την έξαρση του κοροναϊού

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:

Τρεις παράγοντες φαίνεται να θεωρούν οι πολίτες ως τους καθοριστικούς για την «έκρηξη» του κοροναϊού στην χώρα μας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Συγκεκριμένα, βασικοί παράγοντες θεωρούνται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (σε ποσοστό 93%), η ανεπάρκεια και οι ελλείψεις του συστήματος υγείας (53%), και το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι (77%), ενώ ένα εξίσου υψηλό ποσοστό θεωρεί ότι ευθύνεται η συνολική διαχείριση 72%) της κυβέρνησης.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση, οι απόψεις πλέον διίστανται, ενώ έχει χαθεί η ευρεία αποδοχή.

Από το 91% τον Μάρτιο η θετική ή μάλλον θετική άποψη έχει πέσει στο 48% και η αρνητική από το μόλις 8% έχει πάει στο 48%.

Στο ερώτημα αν ευθύνονται οι πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα ή η κυβερνητική διαχείριση του δεύτερου κύματος με τον κοροναϊό οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 55% ότι υπεύθυνη είναι η συνολική διαχείριση της κυβέρνησης.

«Καμπανάκια» για την κυβέρνηση χτυπούν και ως προς το που πρέπει να δώσει βάρος αλλά και τι ευθύνεται για την έκρηξη της πανδημίας.

Το 57% (έως 3 απαντήσεις) ζητά προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, το 44% οικονομική στήριξη εργαζόμενων και άνεργων, το 37% τη δημιουργία επιπλέον ΜΕΘ κκαι το 36% στήριξη ων αδύναμων.

Ιεραρχικά οι πολίτες δίνουν ως μεγαλύτερη πηγή ανησυχία τους την κατάσταση της υγείας και των οικογενειών τους, την οικονομική τους κατάσταση και μετά τα εθνικά προβλήματα.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος