FOLLOW US: facebook twitter

Δημόσιοι υπάλληλοι: 30.000 στην σύνταξη έως 7 χρόνια νωρίτερα

Ημερομηνία: 14-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Παράθυρο για έξοδο στη σύνταξη από το Δηµόσιο έως και επτά χρόνια νωρίτερα µε περιορισμένο «πέναλτι» στο δικαιούμενο ποσό έχει ανοίξει για πάνω από 30.000 δημοσίους υπάλληλους, κυρίως γυναίκες ασφαλισμένες αλλά και άντρες, που µπορούν να αποχωρήσουν µε µειωµένη-πρόωρη σύνταξη.

Οι ευνοϊκές ερμηνείες που έχουν δοθεί σε πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις ανοίγουν τον δρόμο σε τρεις βασικές κατηγορίες υπαλλήλων µε πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης σήμερα, ώστε να συνταξιοδοτηθούν αρκετά νωρίτερα από τα γενικά όρια ηλικίας. Κερδισμένοι είναι ασφαλισμένοιπου είχαν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωµα µε 25ετία ασφάλισης το 2010, το 2011 ή το 2012 αλλά δεν είχαν «κλειδώσει» και την απαραίτητη ηλικία των 55 ετών πριν από τον Αύγουστο του 2015, όταν δηλαδή ψηφίστηκε η µεγάλη µεταβατική περίοδος των νέων ορίων ηλικίας έως και το 2021.

Ποιους συμφέρει

Με τον περιορισμό της ποινής µείωσης της σύνταξης στην Εθνική Σύνταξη και κατά συνέπεια ένα πολύ πιο ελκυστικό ποσό να χορηγείται στις περιπτώσεις εξόδου µε πρόωρη και φυσικά µε τα όρια ηλικίας για πλήρη σύνταξη να έχουν απομακρυνθεί µετά την αύξησή τους µε τον ν. 4336/2015, συμφέρει πλέον να αποχωρήσουν άμεσα µε µειωµένη σύνταξη αντί να περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που η πλήρης σύνταξη για αυτούς είναι πλέον αρκετά µακριάακόμη και από τα 62.

Αντίστοιχα είναι συμφέρουσα επιλογή και για υπαλλήλους που συμπληρώνουν τα 58 µετά το 2019 καθώς η πλήρης µε 35ετία και για την περίπτωση αυτή τοποθετείται µετά τα 61. Πλέον µε µια πολύ µικρή ποινή µπορούν οι ασφαλισμένοι του ∆ηµοσίου να αποχωρήσουν µε αξιοπρεπή πρόωρη συνταξιοδότηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος