FOLLOW US: facebook twitter

Δημόσιοι υπάλληλοι: Στις θέσεις τους όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

-Περιορίζονται στο ελάχιστο οι άδειες ειδικού σκοπού και όλοι οι φορείς του Δημοσίου θα λειτουργούν πλέον με πλήρες ωράριο

Επανήλθαν στις υπηρεσίες τους από χθες, οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν λάβει άδεια ως ανήκοντες σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ενώ περιορίζονται στο ελάχιστο οι άδειες ειδικού σκοπού και όλοι οι φορείς του Δημοσίου υποχρεώνονται να ενημερώσουν το κοινό πως πλέον λειτουργούν με πλήρες ωράριο. Τα παραπάνω περιλαμμβάνονται στην εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου η οποία στηρίζεται σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι:

Ομάδες αυξημένου κινδύνου: Παύει από 1/7/2020 η ειδική άδεια απουσίας στους υπαλλήλους που ενέπιπταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Ωστόσο και προς διασφάλιση της υγείας των υπαλλήλων αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο, όπως και για τους υπόλοιπους εργαζομένους, για την προστασία και διαφύλαξη της υγείας τους. Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους που ανήκαν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και έχουν ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση κοινού, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας back office, ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεσή τους σε συναλλαγή με τους πολίτες.

Αδεια ειδικού σκοπού: Δεδομένου ότι η άδεια ειδικού σκοπού συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των βρεφονηπιακών σταθμών, η λήξη της άδειας αυτής προσδιορίζεται από τη λήξη λειτουργίας των ως άνω σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακών σταθμών. Ως εκ τούτου και δεδομένης της λήξης λειτουργίας ήδη των γυμνασίων στις 12/6/2020 και της λήξης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 26/6/2020, οι υπάλληλοι δεν δικαιούνται μετά το πέρας των ως άνω κρίσιμων χρονικών ορίων της άδειας ειδικού σκοπού.

Διευκρινίζεται ότι για τους υπαλλήλους, των οποίων τα τέκνα φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού συνεχίζεται μέχρι τη λήξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών στις 31/7/2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος