FOLLOW US: facebook twitter

Δημόσιο: Άδειες και τουλάχιστον 50% τηλεργασία για τους εργαζόμενους γονείς

Ημερομηνία: 14-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό στο Δημόσιο και σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50% – Οι γονείς μπορούν να μείνουν σπίτι είτε με ωράριο μειωμένο κατά 25%, είτε με συνεννόηση, είτε με χρήση άδειας, ώστε ο ένας από τους δύο γονείς να είναι σπίτι με τα παιδιά του

Πάνω σε τέσσερις άξονες θα βασιστεί η λειτουργία του δημοσίου το επόμενο διάστημα και για όσο θα διαρκέσει το lockdown και τα κλειστά σχολεία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που συμμετείχε στην ενημέρωση από Κεραμέως και Κικίλια, κατά την οποία ανακοινώθηκε το «λουκέτο» σε δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού και στο καθεστώς που θα ισχύσει στο Δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η κρίση, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της υγείας.

Στο Δημόσιο οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να έχουμε:

  1. Λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό
  2. Τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό και σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50%
  3. Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα μείνουν σπίτι, είτε με τηλεργασία, είτε με άδεια.
  4. Οι γονείς μπορούν να μείνουν σπίτι είτε με ωράριο μειωμένο κατά 25%, είτε με συνεννόηση, είτε με χρήση άδειας, ώστε ο ένας από τους δύο γονείς να είναι σπίτι με τα παιδιά του.

Από Δευτέρα ισχύει για όλους και για τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο.

Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στην υπηρεσία, οφείλουν να συναλλάσσονται με τους πολίτες, με ραντεβού, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει καθοριστικά, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.

Οι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι κλειστοί από Δευτέρα. Οι εργαζόμενοί τους θα λάβουν επίδομα 800 ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος