FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την 2μηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως Χρ. Γαρύφαλλος
-Eπιστρέφουν όσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν ήδη

Για την δημοσίευση της ΚΥΑ για την 2μηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ενημερώνει τους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως κ. Χρ. Γαρύφαλλος τονίζοντας ότι όσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν ήδη λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν στην απόφαση, επανατοποθετούνται τις θέσεις τους για δύο μήνες.

 Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι,

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη Δίμηνη παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (4/2020) για τους 36.500 εργαζόμενους. Σε συνέχεια των διαμαρτυριών των Εργαζομένων, των Δήμων, και των Συλλόγων που είχαν πάρει θέση για το θέμα, το Υπουργείο ¨έτρεξε¨ τις διαδικασίες παρ’ ότι είχαν περάσει παραπάνω από τρεις εβδομάδες από την επίσημη ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη, και από τότε μέχρι χθες δεν είχε γίνει κάτι, με αποτέλεσμα ορισμένοι Δήμοι να έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.

Το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η παράταση είναι το 1712/26-04-2021 Τεύχος Δεύτερο και στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 2 προστίθενται εδάφιο ως εξής:

Μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης , οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον δύο (2) μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα σε Δήμους, Περιφέρειες, και λοιπά ΝΠΔΔ.

Στην περίπτωση ωφελούμενων, των οποίων η σύμβαση τους έχει λήξει πριν τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη του άρθρου 1 της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος. Η παρούσα έχει ισχύ από την δημοσίευση της.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Υγεία, Ελπίδα, Δύναμη και Κουράγιο

Ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε το αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος