FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Υπεγράφη η σύμβαση της ανάπλασης πλατείας Ελαιώνα

Ημερομηνία: 17-08-2022 | Συντάκτης:

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για το έργο ανάπλασης της πλατείας Ελαιώνα, αφού την Παρασκευή (12/8) υπεγράφη από τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την εκτέλεση του.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος: “Είναι άλλη μια σημαντική και πολύ καλή μέρα σε ότι αφορά την υλοποίηση έργων και στην προκειμένη περίπτωση προχωράμε στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Ελαιώνα. Έργο προϋπολογισμού 226.000 ευρώ, που υπογράφουμε με έναν από τους δοκιμασμένους αναδόχους έργων της περιοχής μας, τον κ. Διάκο που αναδείχτηκε μετά τη δημοπρασία.

Ευχαριστούμε τον κ. Διάκο που αξιολόγησε και τη μελέτη και το οικονομικό μέγεθος. Εμείς θέλουμε να παίρνουν τα έργα τοπικοί ανάδοχοι αφού αυτό έχει και πολλαπλασιαστικό οικονομικό όφελος στην περιοχή, όπως επίσης θέλουμε βέβαια να ζουν οι πολίτες σε καλύτερες συνθήκες. Στην περίπτωση αυτού του έργου, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων που υπήρχε επί πολλά χρόνια. Ένα εμπόδιο που υπήρχε ήταν η έκταση που δεν ανήκε ιδιοκτησιακά στην Κοινότητα αλλά αυτό τελικά ξεπεράστηκε με την πολύ θετική ανταπόκριση του Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού, και την προγραμματική σύμβαση με την Ι.Μ. Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ, ανάδοχος του έργου, Νίκος Διάκος, ανέφερε: «Ως ντόπιοι εργολήπτες, έχουμε δυο μεγάλες υποχρεώσεις. Η μια, να κάνουμε ποιοτικά έργα που άλλωστε ως ντόπιοι τα χρησιμοποιούμε και τα περπατάμε κι εμείς οι ίδιοι, κι η άλλη, να τα ολοκληρώνουμε τα έργα όταν τα αναλαμβάνουμε, όποιες κι αν είναι οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες. Γνωρίζετε όλοι πως οι τιμές των υλικών έχουν φτάσει στα ύψη και το κόστος της ενέργειας το ίδιο, όμως εμείς ό,τι έχουμε δηλώσει, με όποια έκπτωση κ.τ.λ., θα ολοκληρώνουμε τα έργα που έχουμε πάρει και θα δείχνουμε πως είμαστε άρτιοι και τεχνικά και ηθικά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος