FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού 

Ημερομηνία: 20-10-2022 | Συντάκτης:

Σε ροζ αποχρώσεις «ντύνεται» η κεντρική πλατεία του Πύργου για την δράση ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Σημείο εκκίνησης η πλατεία (έμπροσθεν του Λατσειου Δημοτικού Μεγάρου» στις 19.00 όπου θα ακολουθήσει περίπατος μέχρι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή για να ξεκινήσει η εκδήλωση στις 19.30.

Η Υπηρεσία Πρασίνου ανέλαβε δράση το πρωί της Πέμπτης (20/10) στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου φυτεύτηκαν στα παρτέρια ροζ κυκλάμινα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη τοποθετηθεί ροζ κορδέλες-σήμα κατατεθέν του Οκτωβρίου ως μήνα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη ΔΗΚΕΠ, το Γραφείο Εθελοντισμού και τη συνδρομή της Ιατρικής Μέριμνας Δυτικής Ελλάδας «Medicare».

Ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων , δράσεις καθώς και  μαζικός περίπατος με το μήνυμα «HOPE Περπατώ πιο γρήγορα από τη σκιά του», που επιμελήθηκε η κα. Φλώρα Παπαγιαννάκη,  έχουν ως στόχο να στείλουν ηχηρά μηνύματα ελπίδας σε όλες τις γυναίκες.

Στην εκδήλωση στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, ομιλίες θα πραγματοποιήσουν η Γενική Χειρουργός Μαστού-Βιολόγος, Επιμελήτρια Β’ Κλινικής μαστού «Ιασώ» Ρομίνα Δ. Αλεβίζου,  η Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης με εξειδίκευση στον μαστό Μαρία Αγαλιανού με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της απεικόνισης στον καρκίνο του μαστού» και ο Ψυχολόγος Ανδρέας Σταματόπουλος. Το λόγο επίσης θα πάρουν γυναίκες που θα μοιραστούν με το κοινό βιωματικές εμπειρίες.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει κλήρωση για ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφίες στις συμμετέχουσες από γιατρούς της πόλης μας.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, του Αθλητικού-Πολιτιστικού Ομίλου «Χοροκίνηση», του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλμώνης «Παράδοσης» , του Συλλόγου Νέων Καταραχίου, του Σωματείου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων ν. Ηλείας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμονία, του Κυνηγετικού-Σκοπευτικού Συλλόγου Ν. Ηλείας, του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πύργος όλοι μαζί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος