FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Στοχευμένες παρεμβάσεις των Δημοτικών Υπηρεσιών στα σημεία των προβλημάτων από το έντονο καιρικό φαινόμενο

Ημερομηνία: 21-11-2022 | Συντάκτης:

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο που σημειώθηκε στην πόλη του Πύργου το βράδυ της Κυριακής (20/11) όπου δυνατές ριπές ανέμων με ταχύτητα και ορμή ανεμοστρόβιλου προκάλεσαν ζημιές σε διάφορες περιοχές, σε επιχειρήσεις και οικίες καθώς και κοινόχρηστους χώρους.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου με ενέργειες σε πολλά σημεία για αποκαταστάσεις προβλημάτων αλλά και προληπτικές ενέργειες, που συνολικά αποσκοπούσαν στην προστασία των δημοτών και των περιουσιών τους. Μεταξύ των παρεμβάσεων ήταν κι η μεταφορά ηλικιωμένου που ζει μόνος, στο νοσοκομείο αφού λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης (μιας και μεταλλικά τμήματα που αποκολλήθηκαν από τη στέγη των ΚΤΕΛ, έκοψαν καλώδια ηλεκτρισμού προκαλώντας διακοπή ρεύματος), δεν είχε την παροχή οξυγόνου που χρειαζόταν από το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιεί. Ενώ οικογένεια μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο, καθώς το σπίτι της υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο.

Στα σημεία βρέθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δίνοντας σχετικές κατευθύνσεις.

Τη δική της συμβολή έδωσε και η Δημοτική Αστυνομία με ανάλογες επεμβάσεις της αρμοδιότητας της. Έτσι ώστε συνολικά από ενέργειες Υπηρεσιών του Δήμου να αποφευχθούν και πολύ χειρότερες συνέπειες εξαιτίας της σφοδρότητας του φαινομένου με τις προβληματικές καταστάσεις που αυτό δημιούργησε.

–  Τέλος, να σημειωθεί ότι απαραίτητες κινήσεις για την αποκατάσταση ζημιών και προβλημάτων, συνεχίστηκαν και το πρωί της Δευτέρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος