FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Στην πρώτη γραμμή της πρόληψης με διενέργεια δημοτικών ελέγχων με rapid tests

Ημερομηνία: 12-01-2022 | Συντάκτης:

Ξεκινούν την Πέμπτη στην Αγία Βαρβάρα στον Πύργο


Ο Δήμος Πύργου, όπως πράττει από την έναρξη κιόλας αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και πλέον εντείνει δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων των δημοτών.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας, θα πραγματοποιούνται πλέον σε καθημερινή βάση δωρεάν rapid tests στην Αγία Βαρβάρα στον Πύργο (πρώην ΚΑΠΗ)

Από αυτή την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου και κάθε μέρα (πλην Σαββάτου και Κυριακής) κατά τις ώρες 08.30 έως 14.00 πραγματοποιούνται αυτά τα τεστ για όλους!

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Συμβάλουμε καθοριστικά κι έμπρακτα στην ασφάλεια του πληθυσμού»


«Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Πύργου σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, συνεργάζεται με τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς και λαμβάνει όλα τα μέτρα, για την καλύτερη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Συνεχίζουμε λοιπόν να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των συμπολιτών μας έχοντας απόλυτη προτεραιότητα τη θωράκιση της δημόσιας υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Κι επισημαίνει: «Λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα δηλώνουμε ξανά παρόντες στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί ενίσχυση του έργου όλων των φορέων και υπηρεσιών, που υλοποιούν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και πλέον εντείνουμε δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων των συμπολιτών μας.

Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέα Βγενόπουλο, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας και τον Ερυθρό Σταυρό, οργανώνεται ομάδα νοσηλευτριών από το «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να διενεργούνται καθημερινά δωρεάν rapid tests. Αξιοποιούμε τη δυνατότητα που προκύπτει από τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με συγκεκριμένες ενέργειες όπως αυτή, συμβάλουμε καθοριστικά κι έμπρακτα στην ασφάλεια του πληθυσμού, μέσω του προσδιορισμού ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών κρουσμάτων, για τον περιορισμό και την ιχνηλάτησή τους».

 

  • Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.
  • Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος