FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου & Πανεπ. Πελοποννήσου: Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’

Ημερομηνία: 18-02-2023 | Συντάκτης:

Με ενδιαφέροντες ομιλίες και τοποθετήσεις ξεκίνησαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’ που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και με στόχο την εξωστρέφεια του Πύργου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μια πλειάδα επιστημόνων, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και φορέων έδωσαν το παρών το πρωί της Παρασκευής (17/2) στην έναρξη των εργασιών, που σηματοδοτούν την ουσιαστική έναρξη συνεργασίας του Δήμου Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ευχαρίστησε όλη την επιστημονική ομάδα που παρευρέθηκε στο Συνέδριο, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι: «Αυτή η πρώτη συνεργασία έχει στόχο να πλησιάσουμε μια πρόταση βιώσιμη, υλοποιήσιμη, ρεαλιστική σε σχέση με την παρουσία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει τμήματα σε όλους τους νομούς εκτός από την Ηλεία. Μας προκαλεί ενδιαφέρον η εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου και γι’ αυτό συζητούμε από κοινού ώστε να ακολουθήσουμε τον βηματισμό που χρειάζεται για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Επιπλέον στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή σε αθλητικές εγκαταστάσεις και τις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει για νέα έργα.

Βιώσιμη πρόταση για διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Πύργο

Στον απώτερο στόχο του Συνεδρίου και της γενικότερης συνεργασίας, που είναι η Αθλητική Διοργάνωση Εθνικής Εμβέλειας στον Πύργο, τόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Εργαστηρίου iSportManagement LAB Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου και τους συνεργάτες του, τον Πρύτανη του Παν/μίου Αθανάσιο Κατσή, κι όλους τους επιστήμονες, που όπως τόνισε: «Θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν τον άξονα λειτουργίας βιωσιμότητας νέων δραστηριοτήτων στο κομμάτι της κοινωνίας, της πολιτείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε μια μελέτη που θα παραδώσουμε με τα πρακτικά του Συνεδρίου στον Δήμο Πύργου.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα λειτουργήσει ως φοράς εκπαίδευσης ώστε να υλοποιήσουμε άμεσα τους στόχους που έχουμε θέσει».

Η πολιτικός επιστήμων και άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου, Έβελυν Καρακίτσου δήλωσε πως: «Όλες οι θεματικές ενότητες είναι πολύ αξιόλογες και θέτουν βασικό θέμα το κομμάτι του αθλητισμού. Στόχος του Δημάρχου Πύργου είναι η διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε ετήσια βάση στον Πύργο. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας και γενικότερα να αποκτήσουμε συνεργασίες και συνέργειες με τους επιστημονικούς φορείς». Την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου με τίτλο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» συντόνισε ο γ.γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς και τη δεύτερη με θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» η Έβελυν Καρακίτσου.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μιχάλης Χριστάκης ο οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και τόνισε πως: «Βασικός στόχος ενός δημάρχου είναι η δημιουργία εξωστρέφειας και σημαντικής εικόνας με ταυτότητα για το Δήμο του. Αυτό είναι πολύ σημαντική προσπάθεια του Δήμου Πύργου και εύχομαι να υπάρξουν μιμητές. Η Ηλεία με κορυφαία αναφορά τον Πύργο, έχει περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα.

Οπότε με τη νέα νομοθεσία για τα Πανεπιστήμια, είναι πρόκληση και για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και για το Δήμο Πύργου ώστε αυτή η συνεργασία να αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα που εμείς θα το αναδείξουμε. Εκτιμώ ότι ο στόχος του Δημάρχου Πύργου είναι μονόδρομος».

Το Συνέδριο χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο πρώην βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μάκης Μπαλαούρας.

Οι εργασίες του πρώτου μέρους Συνεδρίου

Στην πρώτη συνεδρία μίλησαν οι: Βασιλική Αυγερινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Αθλητισμός και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα», ο Θοδωρής Τζαβιδόπουλος, (MSc), Sports Marketing Specialist με θέμα «Βιωσιμότητα και Πράσινες Θέσεις Εργασίας» και η Παρασκευή Ζορμπά, Προϊσταμένη Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που αναφέρθηκε στις «Πράσινες Υποδομές στον Αθλητισμό»

Τη σκυτάλη στη δεύτερη συνεδρία πήρε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Καποδίστριας» Παναγιώτης Αγγελόπουλος με το θέμα «Ο Ρόλος των Δεξιοτήτων Ζωής στην Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού» για να ακολουθήσουν οι: Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στο ΕΚΔΔΑ με το θέμα «Δεξιότητες Ζωής ως Κλειδί Επιτυχίας για το Ανθρώπινο Δυναμικό των ΟΤΑ και των ΜΚΟ», ο Ανδρέας Νιγιάννης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Εξάλειψη των φαινομένων βίας με Αθλητισμό και Παιδεία» και ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Εμμανουήλ Χουστουλάκης αναπτύσσοντας το θέμα «Στρατηγική Αξιοποίηση Εξωστρέφειας και Συνεργειών για τη Διασύνδεση Πανεπιστημίου και Αγοράς του Αθλητισμού»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος