FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου και ΣΕΤΤΗΛ ενώνουν δυνάμεις για την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού

Ημερομηνία: 23-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός – Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος στην ΣΕΤΤΗΛ Πύργου

Με στόχο την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Πύργου και της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας  & Πολιτισμού, Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος πραγματοποίησε επίσκεψη στην εν λόγω στρατιωτική μονάδα στο Πύργο όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Παρασκευά Κατσιλίδη, τον Υποδιοικητή κ. Παναγιώτη Γκολφινόπουλο και την Αξιωματικό κ. Άννα Κορτέση.

  Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα ο Θεόδωρος Λάμπρος αντάλλαξε απόψεις με τους κ.κ. Κατσιλίδη, Γκολφινόπουλο και Κορτέση για δράσεις που μπορούν να γίνουν από κοινού με την ΣΕΤΤΗΛ Πύργου και παρέδωσε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τις δυο εκδόσεις του Δήμου που αφορούσαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία καθώς και αυτή της Αρχαίας Φειάς όπου γίνεται μνεία για το Ποντικόκαστρο και τα Νεότερα χρόνια.

  Ο Διοικητής της Μονάδας κ. Κατσιλίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λάμπρο για την επίσκεψη αλλά και τις ιστορικές εκδόσεις του Δήμου προς την ΣΕΤΤΗΛ, τόνισε ότι η ΣΕΤΤΗΛ Πύργου έχει αναπτύξει μια πολύ στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Πύργου με βασικό στόχο την βελτίωση της στρατιωτικής μονάδας που επιτελεί εκτός από το στρατιωτικό έργο και εκπαιδευτικό αλλά και την ανάδειξη – προβολή του πολιτισμού μέσα από μελλοντικές δράσεις που θα αναπτύξουν από κοινού ο Δήμος Πύργου με την ΣΕΤΤΗΛ.

Με την σειρά του ο Υποδιοικητής της Μονάδας Παναγιώτης Γκολφινόπουλος ανέφερε ότι η ΣΕΤΤΗΛ έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει εστία πολιτισμού και για αυτό τον σκοπό επιθυμεί να συνεχίσει την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δημάρχου Πύργου και της Διοίκησης της Μονάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος