FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Η Κοινωνική Πολιτική και ο Πολιτισμός σε πρώτο πλάνο

Ημερομηνία: 18-12-2020 | Συντάκτης:
*Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Υπηρετούμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του»

Για την κοινωνική πολιτική και τις πολιτιστικές δράσεις που προγραμματίζει και υλοποιεί ο Δήμος Πύργου, μίλησε την Παρασκευή (18/12) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Αντρέα Βγενόπουλο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Χάρη Μικελόπουλο.

«Παρότι βρισκόμαστε σε πρωτόγνωρες συνθήκες και υπό μεγάλες απαγορεύσεις λόγω των μέτρων, πρέπει ωστόσο να δημιουργήσουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα για όλους, και κυρίως για τα παιδιά. Από την πρώτη στιγμή εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δίνουμε προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και τον πολιτισμό σ’ αυτή την πόλη. Κάτι που εκκωφαντικά απουσίαζε όλα τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις κοινωνικές δράσεις. Όπως εξήγησε, τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν δώρα στα παιδιά των πιο ορεινών περιοχών του Δήμου, όπως και στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό για την σημαντική οικονομική βοήθεια που προσέφερε ξανά και η οποία θα διανεμηθεί μέσα από τις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

«Μέσα από τις υπηρεσίας της Πρόνοιας μοιράζουμε σε δικαιούχους τη βοήθεια που μας εμπιστεύεται και πληρώνει η Μητρόπολη Ηλείας, και θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο κ.κ. Γερμανό για την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη που μας δείχνει». Επιπλέον μίλησε και για τη δωρεά που δόθηκε στο Δήμο από το ίδρυμα Νιάρχος για όσους είναι σε αναστολή εργασίας, καθώς και για άλλες χορηγίες μεγάλων επιχειρήσεων.

Επίσης ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στον ευρύ στολισμό της πόλης, καθώς και το ηλεκτρολογικό υλικό φωτισμού που για πρώτη φορά δόθηκε σε όλα τα χωριά. Τέλος, είπε ότι στην αλλαγή του χρόνου προγραμματίζεται η ρίψη βεγγαλικών όπως και η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση ενός μηνύματος αισιοδοξίας και ανατροπής της γκρίζας πραγματικότητας που ζούμε. «Μόνο η αισιοδοξία, σε συνδυασμό με τη σοβαρή δουλειά, μπορεί  να μας βγάλει από το τέλμα. Ένα τέλμα που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη, πιο έντονα στη χώρα και καταστροφικό στον Πύργο. Σ’ αυτή την πόλη η ζημιά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστια και προσπαθούμε σε μια αντίξοη εποχή με πολλούς περιορισμούς και με σημαντική υπολειτουργία όλης της Δημόσιας Διοίκησης όλο αυτό το διάστημα, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα» κατέληξε.

Αντρέας Βγενόπουλος «Μετουσιώνουμε την αλληλεγγύη σε πράξη»

Περί των 180 οικογενειών βοηθιούνται σημαντικά από την οικονομική στήριξη της Μητρόπολης, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις επισιτιστικές ανάγκες οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας. «Ο Δήμος Πύργου, ευαισθητοποιημένος όπως πάντα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας, μετουσιώνει σε πράξη ενέργειες οι οποίες έχουν σκοπό την ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων ομάδων του Δήμου μας. Για το λόγο αυτό έχουμε κάνει διάφορες ενέργειες και θέλω να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό ο οποίος μας προσέφερε ένα σεβαστό ποσό που θα μοιραστεί αναλογικά σε τρόφιμα σε ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια για επισιτιστική βοήθεια» δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος. Επίσης, είπε ότι θα δοθούν γλυκίσματα σε ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο  ποσό που έχει λάβει ο Δήμος από το ίδρυμα Νιάρχου και θα διανεμηθεί μέσα από μοριοδότηση και κριτήρια που έχουν δοθεί από το ίδρυμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος