FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ενημερωτική εκδήλωση για «Σχέσεις στην Εφηβεία – Κοινωνικά Δίκτυα και Ψυχική Υγεία» στο Γυμνάσιο Γουμέρου

Ημερομηνία: 24-11-2022 | Συντάκτης:

Ο Δήμος Πύργου, ανταποκρινόμενος στο αίτημα συνεργασίας του Γυμνασίου Γουμέρου στο πλαίσιο Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στις τρεις τάξεις του σχολείου, συμμετείχε την Τετάρτη (23/11) σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχέσεις στην Εφηβεία – Κοινωνικά Δίκτυα και Ψυχική Υγεία.

Το αντικείμενο συζήτησης ανέπτυξε και παρουσίασε η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου Άρτεμις Δημητροπούλου και ο Κοινωνικός Λειτουργός της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Πύργου Σαργέντης Ιωάννης.

 Σκοπός ήταν η παρουσίαση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την χρήση των υπηρεσιών διαδικτύου (εθισμός, εκβιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, τζόγος, κ.α.). Αναφέρθηκαν οι σωματικές και οι ψυχολογικές επιπτώσεις καθώς και ο αντίκτυπος στις οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις των παιδιών. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση – διαδραστική επικοινωνία με τα παιδιά όπου δόθηκαν κατευθύνσεις και συμβουλές στη σωστή χρήση του διαδικτύου.

–  Μέσα από συνεχείς και πολύπλευρες δράσεις της, η δημοτική αρχή αναδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους νέους του Δήμου μας, εστιάζοντας και στην αντιμετώπιση νέων προκλήσεων που αναδύονται σε ένα συνεχώς ευμετάβλητο κοινωνικό περιβάλλον. Καθήκον μας, αποτελεί η παροχή όλων των διαθέσιμων μέσων και εργαλείων που έχουμε στη διάθεση μας προκειμένου να στηρίζουμε εμπράκτως και ουσιωδώς την σχολική κοινότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος