FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ενημέρωση για διανομή προϊόντων σε δικαιούχους προγράμματος ΤΕΒΑ

Ημερομηνία: 13-01-2023 | Συντάκτης:

  • Πέμπτη 19/1 & Παρασκευή 20/1 στο χώρο Θεματικού Πάρκου Ξυστρή

Ο Δήμος Πύργου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους ωφελούμενους,  στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας ότι η διαδικασία διανομής τροφίμων, (Κρέας, Βόειο και χοιρινό, τυρί Φέτα ΠΟΠ, γραβιέρα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο, Ρύζι, Αλεύρι, Ελαιόλαδο, Κριθαράκι, Μακαρόνια, Φακές, Φασόλια, Αλάτι, Κομπόστα Ροδάκινου, Ρεβύθια, Τόνος Κονσέρβα, Ακτινίδια, Μήλα, Πορτοκάλια), αποκλειστικά για δικαιούχους ΤΕΒΑ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/01/2023 & Παρασκευή 20/01/2023 και ώρες 10:00 έως 13:30 στο χώρο Θεματικού Πάρκου Ξυστρή

  –  Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Πύργου, καθώς και προσωπικό άλλων υπηρεσιών και τμημάτων όπως της Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα διατεθούν και θα συνεισφέρουν καθοριστικά για την υλοποίηση της διαδικασίας προς τους δικαιούχους. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που επίσης τόνισε σχετικά: «Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθάμε και να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. αφορά ανθρώπους, μακροχρόνια άνεργους, χαμηλών εισοδημάτων, οικονομικά αδύνατους κ.τ.λ., που έχουν μόνο το Ε.Ε.Ε. (πρώην Κ.Ε.Α.) ως οικονομικό βοήθημα στήριξης. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους με κάθε εφικτό τρόπο»

         Διαδικασία Διανομής :

•         Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που θα τους έχει αποσταλεί.

•         Ο κάθε δικαιούχος, όπως ορίζεται από το πρόγραμμα, θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του, καθώς και την αστυνομική του ταυτότητα.

•         Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

•         Λόγω του ότι τα τρόφιμα τα οποία θα παραληφθούν έχουν βάρος περίπου τα 35 Kgr ανά άτομο, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μεριμνήσει για τον τρόπο μεταφοράς των προϊόντων από το σημείο διανομής, στην οικία τους με δικό τους μέσο, καθότι θα εισέρχεται το όχημα εντός του χώρου ταυτοποίησης, θα φορτώνεται και θα αποχωρεί από τον χώρο διανομής.

     Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, παρακαλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος να προσέρχονται στο χώρο διανομής τηρώντας  τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

   Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Γιάννης Παπαδημητρίου επεσήμανε:

«Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μέσω της σχετικής Κοινωνικής Σύμπραξης, θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη γι’ αυτό το διάστημα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Προγράμματος, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι από τα ισχύοντα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους για τη διαδικασία διανομής, με βάση κι όσα ανακοινώνονται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Εκ μέρους του Δήμου, με βάση τις κατευθύνσεις του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, προσωπικό από Υπηρεσίες και Τμήματα θα συνεισφέρουν στην ομαλή και γρήγορη υλοποίηση της διαδικασίας, που για τους εγγεγραμμένους δικαιούχους εντός του Δήμου μας αυτή τη φορά ο χώρος θα είναι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή».  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος