FOLLOW US: facebook twitter

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού την Κυριακή 24/10

Ημερομηνία: 17-10-2021 | Συντάκτης:

Περπατάμε,  ενημερωνόμαστε και  στέλνουμε μηνύματα ελπίδας


Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πύργου και ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σταθερός στις αξίες της κοινωνικής ευαισθησίας, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 18.30 . Η  εκδήλωση θα  ξεκινήσει στην κεντρική πλατεία του Πύργου και θα ολοκληρωθεί στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Με τη συνδρομή της ΔΗΚΕΠ, του Πανελληνίου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και του Γραφείου Εθελοντισμού, η εκδήλωση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας:  ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές!

Ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων , δράσεις καθώς και μαζικός περίπατος από την Κεντρική Πλατεία του Πύργου μέχρι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή με μήνυμα «HOPE Περπατώ πιο γρήγορα από τη σκιά του», έχουν ως στόχο να στείλουν μήνυμα ελπίδας σε όλες τις γυναίκες αλλά και παράλληλα να συγκεντρωθούν οικονομικοί πόροι από την πώληση καλαίσθητων βραχιολιών, οι οποίοι θα διατεθούν στο Άλμα Ζωής για υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Στην εκδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας έχουν αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και η άμισθη σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού-Τουρισμού και Προβολής Φλώρα Παπαγιαννάκη, συμμετέχουν σύλλογοι και φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων οι: Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, Σύλλογος Νέων Καταραχίου, Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά αναπήρων Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμονία, Γυμναστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Πύργου, ΚΔΠΑμεΑ «Ηλίανθος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος».

«Περπατώ πιο γρήγορα από τη σκιά του»

Το «ραντεβού» δίνεται την Κυριακή 24/10 στις 18.30  στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου. Θα ακολουθήσει περίπατος μέχρι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες επιστημόνων.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν, ο Παθολόγος- Ογκολόγος, πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας προληπτικής ογκολογίας Παναγιώτης Γκινόπουλος, η ιατρός-ακτινοδιαγνώστης Μαρία Αγαλιανού, ο Μαστολόγος, χειρουργός Διδάκτωρ Ιατρικής του Παν/μιου Πατρών Ιωάννης Χαβελές και ο ψυχολόγος Ανδρέας Σταματόπουλος. Το λόγο επίσης θα πάρουν και γυναίκες που θα μοιραστούν με το κοινό βιωματικές εμπειρίες.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει κλήρωση για ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφίες στις συμμετέχουσες από γιατρούς της πόλης μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος