FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα αδέσποτα

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:

Τη λύση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα δρομολογεί ο δήμος Πύργου, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τους δήμους που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών διαχείρισής τους.

Στη σχετική απόφαση δημοσιεύεται ο πίνακας των χρηματοδοτούμενων δήμων, το ύψος της χρηματοδότησης με αναλυτικά ποσά για όλες τις επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών. Η απόφαση αναμένεται να σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας, η οποία και θα ενημερώσει τη δημοτική αρχή ώστε να υποβάλει εγκαίρως –κατά προτίμηση ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2020- το σχετικό αίτημα με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Το σύνολο της εγκεκριμένης επιλέξιμης δαπάνης για τον δήμο του Πύργου είναι περίπου 8.000 ευρώ και στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με έντονο τρόπο τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, σε πρόσφατη αναφορά του στο θέμα είχε τονίσει ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοτών για να σταματήσει η “παραγωγή” νέων αδέσποτων και ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να περιορίσει, κάνοντας λόγο για «ζήτημα παιδείας, πολιτισμού αλλά και Δημόσιας Υγείας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος