FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Διευκρινίσεις για την αποκατάσταση φθορών στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 17-06-2022 | Συντάκτης:

Καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη και δυστυχώς ανακριβής κριτική για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πύργου και για τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, προς αποκατάσταση αυτών.

Θέλουμε, για άλλη μια φορά να επισημάνουμε τα εξής:

-Παραλάβαμε ένα Κλειστό Γυμναστήριο σε άθλια κατάσταση. ΚΛΕΙΣΤΟ για όλα τα σωματεία και τους πολίτες καθώς δεν λειτουργούσε.

-Για να μπορέσουν να προπονηθούν οι ομάδες των Σωματείων Μπάσκετ, Μπάντμιντον, βόλεϋ κ.α. προχωρήσαμε σε ένα μικρό «λίφτινγκ» της τάξεως των 25.000 ευρώ, όπου με αυτό αντικαταστάθηκαν και επιδιορθώθηκαν τμήματα του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ του ΠΑΡΚΕ που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ από αθλητές.

-Έτσι φέτος το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου λειτούργησε για τις προπονήσεις και τους αγώνες των ομάδων που το χρησιμοποιούν ως έδρα.

 Να τονίσουμε για άλλη μια φορά, ότι ο Δήμος Πύργου κατέθεσε ώριμη μελέτη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όπου και εγκρίθηκε το ποσό των 600.000 ευρώ για την ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του παρκέ. Ο διαγωνισμός για το εν λόγω έργο, βρίσκεται στην τελική του φάση και τον Ιούλιο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ώστε από τη νέα σεζόν να έχουν αποκατασταθεί όλες οι φθορές και το Κλειστό Γυμναστήριο να είναι έτοιμο και ασφαλές να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους αθλητές.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ολική αντικατάσταση του παρκέ, μόνωση της οροφής-για να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα του παρελθόντος όπου τα νερά από την οροφή συλλέγονταν σε κουβάδες- βαψίματα καθώς και άλλα έργα που θα βελτιώσουν αισθητά τις συνθήκες εκγύμνασης και προπόνησης των σωματείων.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε, ότι εντός των προσεχών ημερών, θα έχουμε έτοιμη και ώριμη μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο στον Κούβελο για να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αθλητισμού ή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την αποκατάστασή και επαναλειτουργία τους.

Σ’ αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι το κλειστό γυμναστήριο στον Κούβελο είχε κατασκευαστεί επί αείμνηστου Γ. Δημητρακόπουλου και επί 20 ολόκληρα χρόνια όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, το είχαν εγκαταλείψει πλήρως αφήνοντάς το στην τύχη του… Είναι άδικο ή ακόμη και ανήθικο να χρεώνονται 20 χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης στην παρούσα Δημοτική Αρχή που διανύει τον τρίτο της χρόνο!

Και τέλος, υπενθυμίζεται πως από το 2019, με την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταργήθηκε το αντίτιμο στα Σωματεία και μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι αθλητές το χώρο ΔΩΡΕΑΝ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος