FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Αλλαγές στον εορτασμό των Θεοφανίων – Χωρίς ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα

Ημερομηνία: 03-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Χωρίς την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Κατάκολο θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των Θεοφανίων λόγω της πολύ επιβαρυμένης κατάστασης από τον covid αυτή την περίοδο και της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή. Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, η πανδημία ανατρέπει όλους τους καθιερωμένους εορταστικούς προγραμματισμούς των ημερών.

«Η πανδημία ανατρέπει όλους τους κλασικούς σχεδιασμούς των ημερών. Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός, είναι να μην γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, αλλά ο Αγιασμός των υδάτων να πραγματοποιηθεί εντός των ναών. Κάτι το οποίο είναι σωστό και αναμενόμενο καθώς πρέπει να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός. Είναι πάρα πολύ υψηλά πλέον τα ποσοστά των κρουσμάτων στην περιοχή, ακολουθώντας την πανελλαδική «κίνηση» της επιδημίας».

«Πέρα από τις αναστολές των εορταστικών εκδηλώσεων, πρέπει να επιμείνουμε και στις δράσεις της πρόληψης», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Πύργου, και συνεχίζει τονίζοντας πως: «Πρέπει να αποφύγουμε τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Απειλείται η υγεία και η ζωή πολλών ανθρώπων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος