FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Ημερομηνία: 15-02-2021 | Συντάκτης:
Αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ανάδειξη της ιστορίας του 1821 στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Ηλεία θα είναι ο Δήμος Πύργου όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.

*Τάκης Αντωνακόπουλος: «Θα αναδείξουμε την τοπική ιστορία του 1821»

Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 της οποίας φέτος συμπληρώνονται τα 200 χρόνια ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας για τις εκδηλώσεις που αφορούν το 1821 και αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο.

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού – Τοπικής Ιστορίας και Ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος έγινε μια λεπτομερής καταγραφή από τον κ. Φίλια για τους σκοπούς των εκδηλώσεων αυτών αλλά και ειδικότερα για δράσεις – εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Φίλιας σκοπός της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη της ιστορίας του 1821 και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες ώστε να προβληθεί η σημαντική αυτή περίοδος της Ελληνικής Επανάστασης και ειδικά η Δυτική Ελλάδα η οποία πρωταγωνίστησε στον εθνικό ξεσηκωμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει σαν βασικό στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του 1821 και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων – δράσεων.

Αυτές οι δράσεις περιλαμβάνουν την ανάδειξη της ιστορίας για την Δυτική Ελλάδα με ψηφιακή αναπαραγωγή, ένα ντοκιμαντέρ για το 1821 στην Δυτική Ελλάδα καθώς και μια μεγάλη καινοτομία – το ψηφιακό πάρκο που θα είναι μέσα σε κοντέινερ και το οποίο θα ταξιδέψει στις σημαντικότερες πόλεις της Περιφέρειας μεταξύ αυτών και ο Πύργος».

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλιας αναφέρθηκε στις ποικίλες δράσεις που θα περιλαμβάνει το κοντέινερ όπως τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης και ειδικά τα τοπικά, βίντεο, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των γεγονότων σε εικονική πραγματικότητα όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να συμμετέχουν σε μια μάχη ή σε κάποιο ιστορικό γεγονός, κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στην μεγάλη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στις νέες ηλικίες και κυρίως στα μικρά παιδιά όπου στο ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ θα υπάρχουν εκπαιδευτικές δράσεις και εφαρμογές για τις μικρές κυρίως ηλικίες.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φίλιας αναφέρθηκε και σε μια άλλη πολύ σημαντική καινοτομία της Περιφέρειας όπου οι κάτοικοι της Ηλείας αλλά και των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων θα έχουν την δυνατότητα μέσω κινητού τηλεφώνου να ενημερωθούν για τις τοποθεσίες όπου έγιναν σημαντικά ιστορικά γεγονότα μέσω μιας εφαρμογής που θα είναι προσβάσιμη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα και που θα είναι δωρεάν για όλους. Μάλιστα όπως ανέφερε σε όλη την Περιφέρεια θα υπάρχουν 2.500 σημεία όπου ο καθένας θα μπορεί να ενημερωθεί για τα τοπικά γεγονότα της Επανάστασης.

Δήμαρχος Πύργου: «Θα αναδείξουμε την τοπική μας ιστορία»

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Φίλια για την λεπτομερή ενημέρωση των δράσεων – εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή πύργου έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων – δράσεων για το 1821 πάντα σε συνδυασμό με την δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας που περνά η χώρα.

Όπως ανέφερε «Εμείς ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον Ειδικό μας συνεργάτη και Ιστορικό κ. Θεόδωρο Λάμπρο και με τα υπόλοιπα μέλη του τμήματος Πολιτισμού θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας και θα οργανώσουμε από κοινού μια σειρά εκδηλώσεων ώστε να τιμήσουμε το 1821 αλλά και την περιοχή μας όπου ανέδειξε σημαντικά γεγονότα και αγωνιστές όπως ο Πύργιος Χαράλαμπος Βιλαέτης. Ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε τις δράσεις αυτές ώστε να τιμήσουμε το 1821 όπως του αξίζει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος