FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ο Βάραγκας ξαναβρίσκει την πολιτισμική του ταυτότητα

Ημερομηνία: 13-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Ο Δήμος Πύργου και η ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινωνίας αναβιώνουν τις τριήμερες πολιτισμικές εκδηλώσεις στο Βάραγκα με στόχο την ανάδειξη όλης της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.

Από τις 21 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου στον πρώην δήμο Ωλένης, στην περιοχή του Βάραγκα, επιστρέφει δυναμικά το πανηγύρι που είναι συνυφασμένο με την παράδοση του τόπου, τα ήθη και τα έθιμα και τα τοπικά προϊόντα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο ιστορικό κομμάτι του πανηγυριού, καθώς όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στόχος είναι να αναδειχθεί και να παραμείνει ζωντανή η ιστορία του τόπου. Έτσι, μέσα από εκδηλώσεις, ομιλίες,  παρουσιάσεις και παράλληλες δράσεις, θα «ξεδιπλωθεί» όλη η ιστορία αυτού του καθιερωμένου γεγονότος. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σειντής φροντίζει για την καλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, καθώς για άλλη μια χρονιά μικροπωλητές θα στήσουν τα περίπτερά τους με είδη τοπικών και εμπορικών προϊόντων.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων, όπως και οι λεπτομέρειες της μουσικής βραδιάς, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid 19.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος