FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειού: Ιδρύεται Πανηλειακός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος

Ημερομηνία: 27-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
Ο δήμαρχος και η κ. Αγγελική Λιώση επιστημονική συνεργάτις του Δημάρχου σε νομικά ζητήματα.
Μαρίνος: Ο Δήμος θα παρέχει νομική στήριξη, γραφεία και προσωπικό

Η συναπόφαση δημάρχου και αγροτών για δημιουργία ισχυρού αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου υλοποιείται, με την ανακοίνωση του Ανδρέα Μαρίνου ότι αποφασίστηκε η ίδρυση ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ με έδρα τον Δήμο Πηνειού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πηνειού ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τηρήθηκαν πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο Σύλλογος μεταξύ άλλων θα ενημερώνει τους αγρότες για τις τρέχουσες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και θα διεκδικεί δίκαια αιτήματα των αγροτών με τη βοήθεια όλων των θεσμικών οργάνων του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής που είναι η σπονδυλική στήλη της εθνικής οικονομίας είναι στόχος δικός μου και των συνεργατών μου. Προσδοκία μας είναι να επανέλθουν στα  χωράφια οι παραγωγοί , να έχουμε μια απρόσκοπτη καλλιεργητική περίοδο. Το σημαντικό είναι ότι ο Πανηλειακός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος, όπως είναι τα «βαφτίσια» του νέου συλλόγου  είναι γεγονός  και συγχαίρω τους αγροτοκτηνοτρόφους μας για την απόφασή τους.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει νομικά τη δημιουργία αυτού του Συλλόγου με την κ. Αγγελική Λιώση, συνεργάτιδά μου και ειδική σύμβουλο στα νομικά ζητήματα, να πραγματοποιεί τα επόμενα βήματα αυτής της προσπάθειας. Από το Δήμο θα υπάρξει αμέριστη στήριξη, αφού ο Σύλλογος θα στεγαστεί σε γραφεία  του  Δήμου και βεβαίως θα ενισχύεται πάντα με προσωπικό επιστημονικό και εξειδικευμένο έτσι ώστε να παρακολουθούμε όλα εκείνα τα προγράμματα που θα βελτιώνουν το περιβάλλον δράσης του αγροτικού κόσμου.

Εγώ και η δημοτική αρχή δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε κλάδο που πλήττεται».

Αποζημιώσεις

Παράλληλα ο δήμαρχος Πηνειού ανακοίνωσε στους πληγέντες από την πανδημία  αγρότες ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα των αποζημιώσεων, εξελίξεις που ήταν αποτέλεσμα σειράς επαφών που είχε ο Ανδρέας Μαρίνος με εκπροσώπους αγροτών, με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. Οι αποζημιώσεις αφορούν στα καρπούζια, τις ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές πατάτες  και τα κηπευτικά.

Από την πλευρά τους οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνάντηση ευχαρίστησαν το δήμαρχο για τη διαρκή στήριξή του λέγοντάς του: «Ανδρέα το περιμέναμε γιατί κι εσύ προέρχεσαι από αγροτική οικογένεια».

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος καλεί όλους τους αγρότες «να αγκαλιάσουν τον Σύλλογο που θα είναι εργαλείο ενημέρωσης και διεκδικήσεων»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος