FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειού: Ιδρύεται Ιππικό Κέντρο με πρωτοβουλία Ανδρέα Μαρίνου

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ιππικό Κέντρο ιδρύει ο Δήμος Πηνειού σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το ντόπιο άλογο και ιδιαίτερα η φυλή Ανδραβίδας.

Το υπό μελέτη έργο «Ιππικό Κέντρο Δήμου Πηνειού» αφορά στην δημιουργία υποδομών σε τεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Πηνειού έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων. Ήδη έχει κατατεθεί το Τεχνικό Δελτίο για την σύνταξη μελέτης.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Οι κλιματολογικές συνθήκες της εύφορης πεδιάδας του Δήμου Πηνειού σε συνδυασμό με την πείρα των κατοίκων στην εκτροφή των αλόγων, αλλά κυρίως η αγάπη τους προς αυτά δημιουργεί την ανάγκη για την κατασκευή ενός σύγχρονου Ιππικού Κέντρου στο Δήμο Πηνειού. Πρόκειται για νέο έργο που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει υπαίθρια ιπποδρόμια έκταση , περιφερειακό διάδρομο περιπάτου, αποθήκες για τροφές αλόγων, πεταλωτήριο χώρο παρακολούθησης θεατών και όλες τις άλλες υποδομές για ένα σύγχρονο Ιππικό Κέντρο. Δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας που έχει μεγάλη ιστορία, αλλά συνεργατικά».

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε στη Λάκκα Σισίνη με πρωτοβουλία του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Πηνειού σχετική εκδήλωση όπου εκτροφείς αλόγων από το Δήμο έφεραν τα άλογά τους για να τα δει ο καταξιωμένος κριτής διεθνούς αναγνώρισης Στέλιος Μακαρίτης.

Όλοι οι ιπποπαραγωγοί δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος