FOLLOW US: facebook twitter

Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 12-10-2022 | Συντάκτης:

Μαρίνος: «Στόχος η προστασία ζωής-κατοικιών-καλλιεργειών»

Με  σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται  τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών του Δήμου Πηνειού και ιδιαίτερα εκείνων που δοκιμάστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα. Στόχος του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των καλλιεργειών , του ζωϊκού κεφαλαίου και της περιουσίας των κατοίκων του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  κ. Γιάννης Καραμπίνης, δήλωσε: «Κύριο μέλημα του Δημάρχου είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση με στόχο πρωτίστως την προστασία της ανθρώπινης ζωής  καθώς και των κατοικιών και των καλλιεργειών. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις με έργα σε διάφορες περιοχές για την αντιπλημμυρική θωράκισή τους.   Υπάρχει άριστη συνεργασία με τους ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων για τον καθαρισμό καναλιών που βρίσκονται στον τομέα ευθύνης μας , τους προέδρους των ΤΚ και φυσικά με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους. Πραγματοποιούμε ειδικές συνεδριάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.), με θέμα την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Αν και η διαρκώς αυξανόμενη ένταση και συχνότητα εμφάνισης των ακραίων φαινομένων οφείλεται αναμφισβήτητα στην κλιματική αλλαγή, ευχόμαστε φέτος τα φαινόμενα να είναι ήπια. Τονίζω πάντως ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πηνειού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα».

Καθαρισμός φρεατίων-Απομάκρυνση κλαδιών

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νϊκος Μαφρέδας δήλωσε: «Μέλημα του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου είναι η θωράκιση του Δήμου μας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Έτσι εδώ και καιρό, πέρα από παρεμβάσεις με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που γίνονται από τον Δήμο, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες με δύο ειδικά αποφρακτικά μηχανήματα  καθαρισμού των φρεατίων, των σχαρών υδροσυλλογής και των αγωγών ομβρίων υδάτων στο Δήμο Πηνειού.  Οι εργασίες αφορούν την Γαστούνη το Βαρθολομιό και το Τραγανό και περιλαμβάνουν την απόφραξη, απόσμηση και καθαρισμό των φρεατίων από ξερά χόρτα, σκουπίδια και άλλα υλικά που φράζουν τα φρεάτια και τον επιφανειακό καθαρισμό των σχαρών και των στομίων από φερτές ύλες και κάθε είδους ρύπο. Με φορτηγά του Δήμου απομακρύναμε κλαδιά και άλλα υλικά που θα δημιουργούσαν προβλήματα σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης. Επίσης σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, τους ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων και τους προέδρους των ΤΚ τους οποίους και ευχαριστούμε,  συνεχίζονται οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών τάφρων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Αυτές τις μέρες γίνεται καθαρισμός ρεμάτων σε Μάχου και Βρανά από την Περιφέρεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος