FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειού: Έκλεψαν τις ναυαγοσωστικές λέμβους

Ημερομηνία: 20-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

glifa

Σε Γλύφα και Αρκούδι

Δύο περιστατικά κλοπής υλικού του δήμου, κατήγγειλε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος και τόνισε πως παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας στην περιοχή δεν λύνεται το πρόβλημα. Ο κ. Καστρινός δεν έκρυψε την αγανάκτησή του και προανήγγειλε την επίσκεψη του στον Εισαγγελέα για το θέμα. Παράλληλα θα παραδώσει βιντεοσκοπικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που φαίνεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

«Νιώθω ενοχλημένος, νιώθω απογοητευμένος, νιώθω αγανακτισμένος με αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στις θάλασσες της περιοχής μας. Εκλάπησαν οι δύο ναυαγοσωστικές λέμβοι από την περιοχή της Γλύφας και από το Αρκούδι» είπε ο κ. Καστρινός που αναφέρθηκε και στις μηνύσεις που κατατέθηκαν στο Λιμενικό Σώμα. «Ζητώ παρέμβαση της κυρίας Εισαγγελέως να βρεθούν οι κλέφτες. Πιστεύω ότι είναι ειδικά σχεδιασμένο, ειδικά στοχευμένο, γιατί έγινε με διαφορά μίας ημέρας στις παραλίες τις δικές μας. Κλοπές γίνονται καθημερινά στη Γαστούνη. Προχθές πήγανε στο Κέντρο Υγείας και κλέβανε από πίσω. Πείτε μου πώς να αντιδράσω εγώ ως δημοτική αρχή. Ο ταξίαρχος κ. Στεφανόπουλος κάνει αξιέπαινες  και φιλότιμες προσπάθειες. Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται. Έχουν μπει στο σπίτι μου μέσα, στο σπίτι της μάνας μου, στα μαγαζιά μας, παντού» είπε φανερά εκνευρισμένος ο κ. Καστρινός. Ανέφερε πως θα ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες των κλοπών αυτών, ενώ θα παραδώσει και το υλικό από κάμερα ασφαλείας στο Αρκούδι, που κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών.

«Καλώ τους δράστες να παραδώσουν λοιπόν τη λέμβο. Είμαστε σε απόγνωση. Τα βράδια κρυβόμαστε στα σπίτια μας. Να εφαρμοστεί ο νόμος! Θέλω να προστατευτώ. Αν δεν μπορεί το κράτος να μας προστατεύσει, να φύγει. Αύριο μπορεί να πάει το Λιμενικό και να μας ρίξει πρόστιμο γιατί δεν έχουμε ναυαγοσωστικές λέμβους. Είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ηλεία που τοποθετήσαμε ναυαγοσώστες και λέμβους. Εγώ θα κάνω αίτημα στο Λιμενικό να μου παράσχει λέμβους. Τι να κάνω; Να πάω να φυλάω τις βάρκες, τα σπίτια και τα μαγαζιά; Δεν υπάρχει κράτος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καστρινός. «Θέλουμε αστυνόμευση γιατί είμαστε στο κατακόκκινο στην παραβατικότητα στην Γαστούνη.  Βρείτε μου τα κλεμμένα κύριοι.  Μας ρωτάει κανείς με τι κόπο βρήκαμε τις 10.000 ευρώ για να πάρουμε τον εξοπλισμό που μας κλέψανε;  Την Αστυνομία την έχουμε μόνο για τα  hot spot;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Πηνειού σε μια στιγμή έντασης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος