FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ήλιδας, ΕΟΔΥ, Ιατρικός Σύλλογος, Νοσοκομείο στη μάχη κατά του κοροναϊού

Ημερομηνία: 11-03-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας

 Στη «μάχη» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, στην περιοχή της Αμαλιάδας, έχουν ριχθεί από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα, ο Δήμος Ήλιδας, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλιάδας και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά αφού μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταγραφή διασπορά του ιού. Όμως δεν σταματούν εδώ. Το βράδυ της Δευτέρας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό του Δημάρχου κ. Γιάννη Λυμπέρη, με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Αμαλιάδα, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης κ. Κώστα Τσαούσης, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Ειρήνης Αγγελάκου, του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ Νίκου Σδούγα και στελεχών του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Στόχος της συνάντησης ήταν να προγραμματιστούν οι δράσεις που από κοινού θα αναληφθούν, προκειμένου η κατάσταση αναφορικά με την εξάπλωση του κοροναϊού να είναι πλήρως ελεγχόμενη. Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν όλοι οι φορείς του Δήμου – και οι συνταξιούχοι γιατροί – και την Παρασκευή θα συναντηθούν εκ νέου για να καθορίσουν τον τρόπο ο κάθε ένας θα κινηθεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του ιού.

Γιάννης Λυμπέρης: «Να μην υπάρξει εξάπλωση του κοραναϊού»

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας : «Στόχος και της τωρινής μας συνάντησης είναι να συντονίσουμε τις ενέργειές μας από τώρα και στο εξής, προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση του κοραναϊού στην περιοχή μας. Από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε το πρόβλημα, ο Δήμος Ήλιδας, το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας και ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, έχουν αναλάβει δράσεις και τώρα πλέον φτάσαμε στο σημείο που οφείλουμε να θωρακίσουμε την περιοχή μας. Θα υπάρξει μια οργάνωση με ευρύτερες ομάδες που είναι σε θέση να βοηθήσουν το σκοπό μας, όπως οι συνταξιούχοι γιατροί της πόλης και άλλοι. Στα τέλη της εβδομάδας θα υπάρξει μια συνάντηση με όλες αυτές τις ομάδες προκειμένου να καθορίσουμε τις δράσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Κώστας Τσαούσης : «Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται όπως πρέπει»

Με τη σειρά του ο κ. Κώστας Τσαούσης είπε : «Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως το Ιατρικό Σώμα σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τους γιατρούς του νοσοκομείου Αμαλιάδας, είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να παρέμβει εάν παρουσιαστεί θέμα. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται όπως πρέπει και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να νιώθουν σιγουριά και εμπιστοσύνη στις κρατικές δομές και τους εκπροσώπους της πολιτείας»

Στις δηλώσεις της η κ. Ειρήνη Αγγελάκου επεσήμανε :«Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού»

Τέλος ο κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος, υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ τόνισε: «Ως εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ ήρθαμε στην Αμαλιάδας για  να συναντηθούμε με τον Δήμο, τον ιατρικό Σύλλογο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με σκοπό να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται με το νέο αυτό ιό. Να δούμε τη διαχείριση της κρίσης στην πόλη, γιατί υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά ή σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όλα αυτά συζητήθηκαν με τους φορείς για να δούμε που μπορεί ο ΕΟΔΥ να βοηθήσει. Καταλήξαμε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθηθεί από όλους για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να αντιμετωπίζουμε την όλη κατάσταση».

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας: «Το 75% των κρουσμάτων είναι από την Ηλεία, απαιτείται υπεύθυνη στάση απ’ όλους»

-Πρόταση δημιουργίας κέντρου αναφοράς στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Κρεστένων

-Ανάγκη λήψης μέτρων από τις επιχειρήσεις- Στελέχωση των δομών υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

Στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Νομός, όπου το 75% των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα όπως είπαν προέρχεται από την Ηλεία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός, συστήνοντας προς όλους να επιδείξουν υπεύθυνη στάση, τήρηση των κανόνων υγιεινής και αυτοαπομόνωση στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Παρουσία των μελών του Δ.Σ. του ΙΣΠΟ Χρ. Γιαννικούλη, Αλέξη Κόρδα και Βασίλη Σωτηρόπουλου που αποτελούν και τα μέλη της Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου για την παροχή γενικών οδηγιών σχετικά με τον κορονοϊό, ο κ. Κατσαρός επανέλαβε την τήρηση των μέτρων υγιεινής, την αποφυγή συναθροίσεων και την παραμονή κατ’ οίκον για όσους έχουν συμπτώματα, υποστηρίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η τήρηση τους κυρίως γι τις ευπαθείς ομάδες που πλήττονται περισσότερο. «Αν δεν υπάρχουν  ουσιαστικοί λόγοι να βγουν έξω καλό είναι να μένουν στο σπίτι τους» σημείωσε.

«Υπευθυνότητα και όχι κανιβαλισμός»

Ιδιαίτερα στάθηκε στην υπευθυνότητα που θα πρέπει να δείξουν όλοι οι πολίτες όσον αφορά την αυτοαπομόνωση τους όταν νοσούν και έχουν μπει σε καραντίνα από τον ΕΟΔΥ αλλά και στο σεβασμό απέναντι τους από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. «Δεν είναι θέμα κουτσομπολιού στην παρέα ποιος νοσεί.. είναι σημαντικό να διατηρήσουμε υπεύθυνη στάση ως πολίτες και οτιδήποτε μας προκύπτει να απευθυνόμαστε στους γιατρούς μας ώστε να βγούμε αλώβητοι όσο γίνεται από αυτή την ιστορία».

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό όλες οι επιχειρήσεις να πάρουν μέτρα (αντισηπτικά και όπου χρειάζεται μάσκες και γάντια) για την προστασία εργαζομένων και πολιτών ενώ επανέλαβε πως οι δομές υγείας του Νομού βρίσκονται πολύ καιρό στο «κόκκινο», υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες και ακόμα περισσότερο τώρα που ιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε καραντίνα. «Ζητάμε άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα στις απαιτήσεις. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα εκτιμάμε ότι κάποια στιγμή το Ρίο θα σταματήσει να είναι νοσοκομείο αναφοράς γιατί θα φρακάρουν εκ των πραγμάτων. Οπότε θα χρειαστεί να αναπτυχτούν και άλλες δομές που θα ασχοληθούν μόνο με κορονοϊό. Έτσι σε αυτή τη βάση θα προτείνουμε στην 6η ΥΠΕ, να κάνει μια εκ των δομών αυτών, η σκέψη ήταν για την Κρέστενα, ένα τέτοιο κέντρο αναφοράς που θα ασχολείται με κορονοϊό και για αυτό θα απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό που πρέπει να προσληφθεί για αυτό» είπε.

Τέλος κατέθεσε πρόταση στην κυβέρνηση να καταργηθεί ο ΦΠΑ απ’ όλα τα μέσα προφύλαξης- μάσκες, γάντια, αντισηπτικά- ενώ δήλωσε πως θα είναι σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδα ώστε να έχουν κοινή στάση και αντιμετώπιση.

Ο κ. Κόρδας αναφέρθηκε και αυτός στην πρόταση να μετατραπεί το Νοσοκομείο Κ.Υ. Κρεστένων σε Νοσοκομείο αναφοράς στο οποίο θα νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό ενώ τα βαριά περιστατικά θα μεταφέρονται σε ΜΕΘ ενώ ζήτησε από την πολιτεία να λάβει οικονομικά μέτρα και για τους ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Γιαννικούλης διευκρίνισε αναφορικά με το Νοσοκομείο Κ.Υ. Κρεστένων που προτείνουν ως δομή αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό, ότι ζητούν να στελεχωθεί με νέο προσωπικό έκτακτο που θα προσληφθεί για το σκοπό αυτό.

Τηλέφωνα  επικοινωνίας  Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας  και   της  Επιτροπής  του Διοικητικού Συμβουλίου   για  γενικές  οδηγίες  σχετικά με τον κορωνοϊό.  Τα παρακάτω τηλέφωνα δεν  αφορούν  οδηγίες για αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών

Γραφεία Ιατρικού Συλλόγου

 

2621022311

Δευτέρα  – Παρασκευή           10:00- 15:00

Γιαννικούλης  Χρήστος 2621022337,         6944593624

 

Κατσαρός Νίκος 2621020535,  2621020536,  6945 495130

 

Κόρδας  Αλέξιος 2621022515,    6932736199

 

Σωτηρόπουλος  Βασίλειος 6976757461

 

Έκκληση για αίμα λόγω κορονοϊού – S.O.S. από το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου

-«Όσοι δικαιολογημένα φοβούνται να έρθουν στο Νοσοκομείο ενημερώνουμε ότι η Αιμοδοσία έχει ανεξάρτητη είσοδο» δηλώνει ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας

Έκκληση για αίμα, απευθύνει ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου μέσω του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Δρ. Χρήστου Χριστόπουλου, τονίζοντας ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες και τα αποθέματα λόγω κορονοϊού έχουν μειωθεί. Μάλιστα επισημαίνει, για όσους φοβούνται να επισκεφτούν το Νοσοκομείο, ότι ο Σταθμός Αιμοδοσίας διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο από την κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Οι ανάγκες σε αίμα στο νομό μας είναι μεγάλες και καθημερινές. Ο αριθμός των αιμοδοτών μας είναι ήδη μικρός για να τις καλύπτουμε, έτσι που σχεδόν καθημερινά ζητάμε βοήθεια από άλλα νοσοκομεία χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει επιπλέον μείωση των αποθεμάτων αίματος σε όλη την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στην περιοχή μας» τονίζει ο Δρ. Χριστόπουλος προσθέτοντας ότι «ο συνδυασμός εποχικών ιώσεων (κοινού κρυολογήματος, γρίπης) και κορονοιού αυξάνει πολύ τους «πιθανά νοσούντες». Αυτές οι οδηγίες θα αποκλείσουν λογαριθμικά ένα μεγάλο μέρος του αιμοδοτικού πληθυσμού γύρω από τα κρούσματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρή έλλειψη σε αίμα. Ωστόσο οι ανάγκες σε αίμα των συνανθρώπων μας που νοσούν δεν θα σταματήσουν. Γι αυτό θα πρέπει τώρα, όλοι όσοι είναι από 18- 65 ετών και υγιείς να δώσουν αίμα ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα μας. Το αίμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 42 ημέρες. Και καθώς, δικαιολογημένα, υπάρχει ο φόβος των υγιών αιμοδοτών να προσέλθουν στο νοσοκομείο, σας ενημερώνουμε ότι η Αιμοδοσία της Ν.Μ. Πύργου διαθέτει είσοδο ανεξάρτητη από την κεντρική είσοδο, οπότε για την δωρεά αίματος δεν χρειάζεται ο αιμοδότης να εισέλθει στον χώρο του νοσοκομείου. Τηλ. Επικοινωνίας: 2621361339

Η προσφορά όλων είναι πολύτιμη και απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ασφάλεια αίματος για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών της περιοχής μας.

Να μην αφήσουμε καμία ζωή  του νομού μας να κινδυνέψει!».

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων