FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ήλιδας: Ατομικές παιδιατρικές εξετάσεις & χορήγηση ατομικών δελτίων υγείας σε μαθητές Ρομά

Ημερομηνία: 18-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Δ/νση Διοίκησης & Πρόνοιας Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης


Στα πλαίσια της διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου μας, μέσω του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, με το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ειδικότερα με το Παιδιατρικό τμήμα και το γραφείο Επισκεπτριών Υγείας καθώς και τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον μήνα Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν ατομικές παιδιατρικές εξετάσεις και χορήγηση ατομικών δελτίων υγείας μαθητή σε παιδιά Ρομά που φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ήλιδας.

Πιο συγκεκριμένα:
Στις 8/10/2021 στο 7ο Νηπιαγωγείο Αμαλιάδας εξετάσθηκαν συνολικά 21 παιδιά και χορηγήθηκαν 12 ατομικά δελτία μαθητή.
Στις 22/10/2021 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας εξετάσθηκαν συνολικά 25 παιδιά και χορηγήθηκαν 21 ατομικά δελτία υγείας μαθητή.
Στις 26/10/2021 η δράση έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου γυναικών ΝΕΒΕ ΡΟΜΑ στην συνοικία Παπακαυκά όπου εξετάσθηκαν συνολικά 20 παιδιά και χορηγήθηκαν 17 ατομικά δελτία υγείας, στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.
Συνολικός αριθμός παιδιών που εξετάσθηκαν: 66
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος των ατομικών βιβλιαρίων υγείας των παιδιών και ακολούθησε ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των γονέων στις αν ευρεθείσες περιπτώσεις ελλιπούς εμβολιασμού.
Με στόχο την υποστήριξη και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών που κατοικούν σε οικισμούς-καταυλισμούς Ρομά λαμβάνοντας υπόψιν τις συνεχόμενα αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες τους θα ακολουθήσουν άμεσα νέες αντίστοιχες δράσεις. Ο Δήμος στέκεται αρωγός και υποστηρικτής αυτών των τόσο σημαντικών δράσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος