FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ήλιδας: «Αγώνες Τέχνης-Άνοιξη στα Σχολεία» σήμερα και αύριο στον Πολυχώρο της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 21-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Η θεατρική παράσταση «Ζητείται ψεύτης» του 2ου γυμνασίου Πύργου.
Διήμερο μαθητικής θεατρικής συνάντησης και έκθεση σκηνογραφίας έργων

Μετά την υλοποίηση του διαγωνισμού φωτογραφίας «οι θησαυροί του κόσμου» που διοργάνωσαν οι Σχολικές Δραστηριότητες Δ/νσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  στο πλαίσιο της δράσης  «Αγώνες Τέχνης- Άνοιξη στα Σχολεία»,  όπου εκτέθηκαν στο 1ο γυμνάσιο Πύργου 280 φωτογραφίες μαθητών της Ηλείας και βραβεύτηκαν οι 80,  η συνέχεια θα δοθεί σήμερα και αύριο στην Αμαλιάδα. Την μαθητική θεατρική συνάντηση στηρίζει εκτός από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο δήμος Ήλιδας.

«Η μεγάλη παντομίμα» από το γυμνάσιο-ΓΕΛ Βουνάργου όταν παίχτηκε στον Πύργο.

Έτσι οι  Σχολικές Δραστηριότητες παρουσιάζουν μαθητικές θεατρικές παραστάσεις και έκθεση σκηνογραφικών έργων, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 21 & 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της δράσης «Αγώνες Τέχνης-Άνοιξη στα Σχολεία». Στο σανίδι του Πολυχώρου θα ανέβουν για να παρουσιάσουν τις θεατρικές τους παραστάσεις, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Βουνάργου και το «Νέο Σχολείο» Αργολίδας. Στους μαθητικούς θεατρικούς αγώνες θα παρευρεθεί και ο Ηλείος ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Γυμνασίου Βουνάργου Τζένη Μπίθα που θα παρουσιάσει την παράσταση «Η μεγάλη παντομίμα» του Ντάριο Φο, ενώ προετοιμάζει την έκθεση σκηνογραφικών έργων που θα δούμε σήμερα στον Πολυχώρο Αμαλιάδας.

Παράλληλα, στο διήμερο της μαθητικής θεατρικής συνάντησης,  ετοιμάζεται και η έκθεση σκηνογραφικών έργων με κοστούμια, σκηνικά, αντικείμενα θεατρικά κατασκευασμένα από μαθητές, για να  θυμηθούμε όμορφες θεατρικές στιγμές που θα ζωντανέψουν στο εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από μαθητές και καθηγητές που αγαπούν το χώρο του θεάτρου και θα μας παρουσιάσουν δείγματα των όσων έχουν καταφέρει ως σήμερα στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, γιατί ο ρόλος του σχολείου σαφώς και δεν είναι μονοδιάστατος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 21-6-2019

Ώρα 11.30: 2ο Γυμνάσιο Πύργου: «Ζητείται Ψεύτης», Δ.Ψαθά

Ώρα 19.30: «Νέο Σχολείο» Αργολίδας: «Το μπουφάν της Χάρλευ», Β.Κατσικονούρη

& «Φωνάζει ο κλέφτης», Δ.Ψαθά

Σάββατο 22-6-2019

Ώρα 20:00: Γυμνάσιο & ΓΕΛ Βουνάργου: «Η μεγάλη παντομίμα», Ντ.Φο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος