FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Σε όλες τις κοινότητες το πρόγραμμα δακοκτονίας

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:

Και στις 23 τοπικές κοινότητες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα εφαρμοστεί το τριετές πρόγραμμα δακοκτονίας με δολωματικούς ψεκασμούς (2020-23), σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από το σχετικό έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Έλεγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και τη θετική ανταπόκριση των προέδρων των κοινοτήτων.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι κοινότητες: Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαίας Πίσας, Άσπρων Σπιτιών, Κλαδέου, Κοσκινά, Λιναριάς, Λούβρου, Μάγειρα, Μουριάς,  Καμένας, Καυκωνίας, Βασιλακίου, Ηράκλειας,Πελοπίου, Πλατάνου, Πουρναρίου, Σμίλα, Φλόκα, Χελιδονίου, Πευκών, Ξηρόκαμπου, Στρεφίου, Κρυονερίου, που επιθυμούν την ένταξή τους στο παραπάνω.

Ο συνολικός αριθμός των ελαιοδέντρων στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας είναι περίπου 882.000 και οι προβλέψεις σε ποσοστό επί τοις εκατό (20%) της αναμενόμενης ελαιοπαραγωγής σε σχέση με την πλήρη παραγωγή είναι 70% και οι  ελαιοπαραγωγοί αποδέχονται να πληρώσουν την εισφορά δακοκτονίας σύμφωνα με τον Α.Ν 112/1967, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 1402/1983 και όπως αυτή θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις σχετικές Υπουργικές αποφάσεις κατά το έτος 2019. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος, οι οριοδείκτες που ορίζονται, πρέπει να είναι κάτοικοι της εκάστοτε Τοπικής Κοινότητας που γνωρίζουν την ελαιοκομική περιοχή. Οι ανάδοχοι του προγράμματος οφείλουν να ειδοποιήσουν τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι την προηγούμενη της εφαρμογής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος