FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ομόφωνο ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο Δήμο Αμμοχώστου και τον Κυπριακό λαό

Ημερομηνία: 30-07-2021 | Συντάκτης:

Σε ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, εκφράζεται η συμπαράσταση των μελών του προς τον Δήμο Αμμοχώστου και τον Κυπριακό λαό. Ειδικότερα, στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή την συμπλήρωση 47 χρόνων από το διπλό έγκλημαστην Κύπρο, το προδοτικό χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και κατοχή, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας:

1. Καταγγέλλει την προκλητική επίσκεψη -εισβολή Ερντογάν στην Αμμόχωστο, κόντρα στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, που αναγνωρίζει στην περιοχή αυτή ειδικό καθεστώς.

2. Απευθύνει θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στους ελεύθερους Αμμοχωστιανούς, που εξακολουθούν να ζουν μακριά από τα σπίτια και τις περιουσίες τους, στερούμενοι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

3. Θυμάται τους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους πρόσφυγεςτης κυπριακής τραγωδίας, τους τιμά και ζητά τη δικαίωσή τους.

4. Τιμά τους αγώνες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για την ειρήνη και ελευθερία.

5. Από την κοιτίδα της Ολυμπιακής Ιδέας, της Ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, εκφράζουμε την απαίτηση για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ώστενα καταστεί η Κύπρος παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης και σταθερός παράγοντας ειρήνης στην Μεσόγειο και τηνπολύπαθη Μέση Ανατολή».

Το ψήφισμα υπογράφουν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος