FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: 345.000 ευρώ για οδικά έργα σε πυρόπληκτους οικισμούς

Ημερομηνία: 19-04-2022 | Συντάκτης:

Ένα ακόμη σημαντικό ποσό για την υλοποίηση έργων οδοποιίας σε πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά του 2021 εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας από τη ΣΑΕ 571 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Υποδομών κας Μαρίας Έλλης Γεράρδη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου με το ποσό των 345.000 ευρώ για έργα ασφαλτόστρωσης και συντήρησης συνδετήριων οδών τριών οικισμών. Η μελέτη χρηματοδότησης αφορά τις οδικές συνδέσεις:

-Της Εθνικής Οδού Πύργου – Τριπόλεως με τον οικισμό Υψηλόν της Κοινότητας Βασιλακίου.

-Της Εθνικής Οδού Πύργου – Τριπόλεως με την Κοινότητα Κάμενας.

-Της Επαρχιακής Οδού Πύργου – Λάλα με τον οικισμό Πόθου. 

Η μελέτη έχει συνταχθεί εξ’ ολοκλήρου από πολιτικό μηχανικό – ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να χρειαστεί καμία πρόσθετη δαπάνη συνεργασίας με εξωτερικό μελετητή. Η χρηματοδότηση πήρε την έγκριση και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις του για την χρηματοδότηση αυτή, τόνισε: «Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής είναι διαρκής και επίμονη. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα διεκδικούμε ένα Ειδικό Σχέδιο για την ανασυγκρότηση ολόκληρης της πυρόπληκτης περιοχής, κατά τα πρότυπα της Βόρειας Εύβοιας. Όσον αφορά τα συγκεκριμένα οδικά έργα, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν τις λύσεις που προσδοκούν οι κάτοικοι Κάμενας, Υψηλού και Πόθου, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την προσβασιμότητα στους παραπάνω οικισμούς».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων θα λυθούν προβλήματα που χρονίζουν στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες, παρέχοντας ασφάλεια κίνησης στους πολίτες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με έργα ουσίας και βελτίωσης των υποδομών του Δήμου, πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους δημότες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος