FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Προχωρά η αναβάθμιση στην πλατεία του ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου

Ημερομηνία: 06-12-2022 | Συντάκτης:

Με τεχνικό σύμβουλο θα ενισχύσει η Περιφέρεια τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Με τεχνικό σύμβουλο θα ενισχύσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της ωρίμανσης της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των δημοσίων υπαίθριων χώρων της περιοχής, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Η υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αφορά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εξειδίκευση -ποιοτική και ποσοτική- των στοιχείων  του αστικού εξοπλισμού ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής παρέμβασης και της ανάπλασης της πλατείας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την υποστήριξη κατά την αξιολόγηση-τεκμηρίωση των υφιστάμενων στοιχείων του αστικού εξοπλισμού και της ανάπλασης της πλατείας του ιερού ναού και στην επικαιροποίηση των στοιχείων αστικού εξοπλισμού που περιγράφονται στον οδηγό «Εξωραϊσμός αστικού εξοπλισμού Αρχαίας Ολυμπίας» που έχει προεγκριθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της εκκλησίας, θα συνταχθεί έκθεση εναλλακτικών σεναρίων σχεδιασμού, με βασικό άξονα βιοκλιματικά κριτήρια και στόχο την παροχή θερμικής άνεσης στους χρήστες, όπως επίσης και την μέριμνα για την ανάδειξη των υπαρχόντων μνημείων και την προβολή της Ιστορικότητας του χώρου.

Ο προϋπολογισμός της παρεχόμενης υπηρεσίας ανέρχεται στις 74.400 μαζί με ΦΠΑ και οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ των ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΠΑ (ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ κλπ.)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020» και Άξονας Προτεραιότητας «7. Τεχνική Βοήθεια ΕΠΤΑ»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος