FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Νέες παρεμβάσεις στήριξης των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ημερομηνία: 14-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Νέες παρεμβάσεις στήριξης των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δύο ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν να ενισχύσουν την πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την διασφάλιση της εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας ενέκρινε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

-Αναγνωρίζει τη συνεισφορά των εργαζόμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κοινωνικό έργο του Δήμου μας.

-Προσυπογράφει το αίτημά τους να μοριοδοτηθούν για την ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει ασκώντας τα καθήκοντά τους.

-Διαμαρτύρεται έντονα για την δυσμενή αυτή εξέλιξη που καθιστά επισφαλή την εργασία των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

-Διεκδικεί την ύπαρξη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για το σύνολο των ανθρώπων που σήμερα υπηρετούν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το θέμα εισηγήθηκε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου, τονίζοντας: «Με αφορμή την υπ΄αριθμ. 1548/2022 απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ, μια απόφαση “βόμβα”, που ακυρώνει εν μέρει το διαγωνισμό, ήτοι την 4Κ/2020/13.05.2020 Προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και καταργεί τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων, το μέλλον των εργαζομένων φαντάζει ως αβέβαιο. Η ως άνω Απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει εν μέρει το διαγωνισμό τινάζοντας στον αέρα την ολοκλήρωσή του».

Παρέμβαση και στην ΠΕΔ

Εξάλλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, έκανε παρέμβαση προς το Δ.Σ. γνωστοποιώντας το περιεχόμενο του ως άνω ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος: «Έθεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα προ ημερήσιας διάταξης, ζητώντας να υπάρξει αντίστοιχο ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ προς την ΚΕΔΕ και τον Υπουργό Εσωτερικών. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους και ομόφωνα με όρισαν συντονιστή των ενεργειών που θα ακολουθήσουμε, δηλαδή να αντιδράσουμε δυναμικά για τη στήριξη των εργαζομένων του προγράμματος. Έχουμε την υποχρέωση ως αιρετοί να στηρίξουμε αυτούς τους εργαζόμενους που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στο Δήμο μας σε μια συγκυρία έντονων προβλημάτων στην κοινωνία μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος