FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στο επίκεντρο η επάρκεια του πόσιμου νερού

Ημερομηνία: 28-12-2022 | Συντάκτης:

Νέες γεωτρήσεις σε έξι κοινότητες του δήμου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Λύση στο πρόβλημα της επάρκειας του πόσιμου νερού επιχειρεί να δώσει ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει νέες γεωτρήσεις χώρους δημοτικούς ή σε χώρους που θα παραχωρηθούν από ιδιώτες, σε έξι Δημοτικές Κοινότητες (Κρεστένων, Μακρισίων, Καλλικώμου, Διασέλλων, Σαμικού και Δαφνούλας).

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Δάγκαρης, η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου διαπίστωσε ότι οι δημοτικές κοινότητες Κρεστένων, Καλλικώμου, Διασέλλων, Σαμικού της δημοτικής ενότητας Σκιλλούντος και στη δημοτική κοινότητα Δαφνούλας της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας αντιμετωπίζουν προβλήματα επάρκειας πόσιμου νερού, αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης θερμοκρασίας και της ανομβρίας που έχει πλήξει το Δήμο.

«Για τη βελτίωση του φαινομένου έχουν γίνει ενέργειες οι οποίες είχαν προσωρινά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό τόσο η δημοτική αρχή όσο και η υπηρεσία κινήθηκε στην κατεύθυνση εξεύρεσης χώρων για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των δημοτικών κοινοτήτων», επισήμανε και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την κατασκευή έργων ανόρυξης υδρευτικών γεωτρήσεων σε δημοτικούς χώρους ή σε χώρους που θα παραχωρηθούν από ιδιώτες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επάρκειας πόσιμου νερού.

Οι θέσεις που εγκρίθηκαν είναι οι εξής:

· Κοινότητα Κρεστένων στις θέσεις: 1. Πίσω από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, 2. Περιοχή Αϊδόνια ( πίσω από την βίλα Παπαλέξη ), 3. Περιοχή « Γκρεμός Σημάδι » ( Πινέτα ) και στην περιοχή Αγία Τριάδα κοινότητας Μακρισίων σε ιδιωτικό χώρο προκειμένου να ενισχυθεί η υδροδότηση Κρεστένων.

· Κοινότητα Καλλικώμου στον δημοτικό χώρο πίσω από το Ο.Τ. 56

 · Κοινότητα Διασέλλων στον δημοτικό χώρο στην περιοχή «Κρύα Βρύση» δίπλα στο αντλιοστάσιο ύδρευσης

· Κοινότητα Σαμικού στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται δίπλα στον Υδατόπυργο

· Κοινότητα Δαφνούλας στον δημοτικό χώρο στη θέση «Γέφυρα»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος